Opprørt #Hindus søker rett til kremering i #Malta da 'begravelse hindrer sjelens reise'

| Juli 31, 2019

Hinduer over hele verden er opprørt over at Malta ikke har mekanismen for kremering av avdøde hinduer, og tvinger samfunnet til å begrave sine kjære i strid med deres langvarige tro.

Hinduistiske statsmann Rajan Zed (avbildet) sa i en uttalelse i Nevada, USA, at Malta burde vise en viss modenhet og være mer lydhøre for de sårede følelsene til det hardtarbeidende, harmoniske og fredelige hinduiske samfunnet; som hadde vært i landet siden 1800s og hadde gitt mye bidrag til nasjonen og samfunnet, og fortsatte å gjøre det.

Zed, som er president i Universal Society of Hinduism, bemerket at kremering hadde vært en tradisjon før fvt. Foreskrevet i gamle hinduistiske tekster. Kremasjoner signaliserte åndelig løslatelse, hjalp alvorlige bånd til det jordiske livet og ga sjelen fart på den fortsatte åndelige reisen. Verdens eldste eksisterende skriftsted,Rig-Veda, påpekte: Agni, la ham fri til å gå til fedrene.

Det var ganske enkelt hjerteskjærende for samfunnet å utføre noe i tydelig brudd på deres tro. Hvis Malta ikke var i stand til å skaffe skikkelige krematorier, burde hinduer få lov til å kremere sine avdøde på tradisjonelle åpne pyrier som Malta skulle bygge en kremasjonsplass i nærheten av en vannmasse; Rajan Zed antydet.

Zed sa videre at hinduer planla å henvende seg til forskjellige organer / tjenestemenn som EU, Europarådet, Europaparlamentet; Europakommissær for menneskerettigheter; Europeisk og Malta ombudsmann; Malta president, statsminister og andre regjeringskontorer; Nasjonal kommisjon for fremme av likhet; Romersk-katolske erkebiskop av Malta; etc.; om dette problemet; som å kunne følge ens tro tradisjoner var en grunnleggende menneskerettighet.

Begravelsesritualer / seremonier var en av de viktigste samskarene (sakramenter) i hinduistisk liv. I flertall tilfeller ble hinduer kremert, bortsett fra spedbarn og askese. Etter noen eldgamle ritualer ved kremasjonen ble rester (bein / aske) seremonisk nedsenket i den hellige elven Ganga eller andre vannmasser, noe som hjalp til med frigjøring av avdøde. I hinduismen markerte ikke døden slutten på tilværelsen; Rajan Zed påpekte.

Videre bør læresetninger om hinduisme og andre verdensreligioner læres i alle statlige skoler på Malta, på linje med religiøs undervisning i den romersk-katolske apostoliske tro. Å åpne Malta-barna for store verdensreligioner og ikke-troendes synspunkt ville gjøre dem velpleide, velbalanserte og opplyste borgere i morgen; Zed uttalte.

Rajan Zed var av den oppfatning at Malta også skulle gi noe land og hjelp til å heve et hinduistempel, da maltesiske hinduer ikke hadde skikkelig tradisjonelt tilbedelsesrom.

Malta skulle følge sin egen grunnlov, der det sto: "Alle personer på Malta skal ha full samvittighetsfrihet og glede seg over fri utøvelse av sin respektive modus for religiøs tilbedelse". Dessuten var Malta, et medlemsland i Den europeiske union, angivelig en signatur til protokollen 1 til den europeiske menneskerettighetskonvensjonen; Zed bemerket.

Rajan Zed sa videre at som et dominerende flertall på Malta, hadde katolikker også et moralsk ansvar for å ta vare på minoritetsbrødre / søstre fra ulik trobakgrunn, og derfor også bør søke likestillingsbehandling for alle. Likestilling var det grunnleggende grunnlaget for jødisk-kristen tro, hvorav katolisismen var en viktig del.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Faiths, Hinduismen, Religion, US

Kommentarer er stengt.