#SecurityUnion - Ikrafttredelse av strengere regler for eksplosiver og bekjempe finansiering av #Terrorism

| August 2, 2019

Strengere europeiske regler om eksplosive forløpere har trådt i kraft. De vil bidra til å forhindre terrorhandlinger ved å begrense tilgangen til farlige stoffer, mens de styrker sikkerhetsregler og kontroller for salg av farlige kjemikalier som kan avledes for fremstilling av improviserte eksplosiver.

De nye tiltakene vil forby nye stoffer, harmonisere reglene for kjøp online og offline, begrense tilgangen til allmennheten gjennom en lisens for å få kun visse forløpere som er underlagt begrensninger, og for å tillate bedre regulering. deling av informasjon mellom selskaper og nasjonale myndigheter. Også i dag trer i kraft nye regler som letter den grenseoverskridende tilgangen til rettshåndhevelse og rettsmyndigheter til finansiell informasjon under kriminell etterforskning.

De nye tiltakene inkluderer å gi myndigheter, gjenvinningsbyråer og antikorrupsjonsmyndigheter direkte tilgang til bankinformasjon i sentraliserte nasjonale bankkontoregistre. De vil også sikre større samarbeid mellom nasjonale tjenester, Europol og finansielle etterretningsenheter, samtidig som de sikrer robuste prosedyre- og databeskyttelsessikkerhet, i tråd med charteret om grunnleggende rettigheter.

Medlemsstatene har nå 18 måneder til å implementere de nye reglene for tilgang til forløpere med eksplosivstoff og to år for dem som gjelder finansiell rapportering. EU-kommisjonen står til disposisjon for å gi dem nødvendig hjelp.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Forsvar, EU, EU-kommisjonen, radikalisering, Sikkerhet, Terrorisme

Kommentarer er stengt.