Høyt representant / visepresident #FedericaMogherini reiser til #Maldivene

| August 8, 2019

erToday (8 august), høy representant / visepresident Federica Mogherini (Bildet) vil være på Maldivene for et bilateralt besøk. Hun vil møte presidenten for Maldivene, Ibrahim Mohamed Solih, utenriksministeren, Abdulla Shahid, og forsvarsministeren, Mariya Didi. Federica Mogherini vil holde et felles pressepunkt sammen med utenriksminister Shahid, som hun sist møttes under statsrådens besøk i Brussel 28 juni.

Hun vil også ta parlamentet til orde for å styrke båndene mellom EU og Maldivene på invitasjon av taleren, president Mohamed Nasheed. Hennes besøk følger siste beslutning fra Rådet for Den europeiske union for å oppheve rammen for restriktive tiltak mot Maldivene som det hadde vedtatt i juli 2018 i lys av de forverrede politiske omstendighetene i landet. Opphevelsen av sanksjonene er et direkte svar på det fredelige og demokratiske parlamentsvalget i april 2019, forbedringen av den generelle politiske situasjonen siden president Ibrahim Mohamed Solih tiltrådte og regjeringens forpliktelse til å befeste god styring og demokrati.

Besøket vil også være en mulighet til å bekrefte en felles forpliktelse til klimatiltak. Besøket vil avslutte Federica Mogherinis besøk i Asia-Stillehavsregionen som inkluderte hennes deltakelse i EU-ASEAN post-ministerkonferanseden ASEAN Regional Forumog en bilateralt besøk i Vietnam. Finn mer informasjon om forholdet mellom EU og Maldivene her. Dekningen av besøket vil være tilgjengelig den EBS.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen

Kommentarer er stengt.