10 byer som konkurrerer om 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-tittelen

| August 9, 2019

Ti europeiske byer er på listen over 2020 Europeisk hovedstad for smart turisme konkurranse (presentert i alfabetisk rekkefølge): Bratislava (Slovakia), Breda (Nederland), Bremerhaven (Tyskland), Göteborg (Sverige), Karlsruhe (Tyskland), Ljubljana (Slovenia), Málaga (Spania), Nice (Frankrike), Ravenna (Italia) og Torino (Italia). Finalistbyene ble valgt fra totalt 35 søknader fra hele EUs EU-land.

Den europeiske hovedstaden for smart turisme ble foreslått som en forberedende handling av Europaparlamentet og gjennomføres av EU-kommisjonen. Den har som mål å fremme smart turisme i EU, fremme innovativ, bærekraftig og inkluderende reiselivsutvikling, samt spre og legge til rette for utveksling av beste praksis. Dette EU-initiativet anerkjenner enestående prestasjoner fra europeiske byer som reiselivsdestinasjoner i fire kategorier: Tilgjengelighet, bærekraft, digitalisering samt kulturarv og kreativitet.

I fjor vant Helsingfors og Lyon åpningskonkurransen, og de to byene har i fellesskap titlene European Capitals of Smart Tourism i 2019.

Dette er den andre utgaven av konkurransen om å tildele to byer som European Capitals of Smart Tourism i 2020. De to vinnende byene vil dra fordel av kommunikasjon og merkevaresupport i et år. Dette vil omfatte; en salgsfremmende video, en spesialbygget skulptur for byens sentrum, samt skreddersydde reklameaksjoner.

Videre vil det bli delt ut fire priser i anerkjennelse av prestasjoner i de enkelte kategoriene av konkurransen (Tilgjengelighet, bærekraft, digitalisering og kulturarv og kreativitet).

Alle vinnende byer vil bli kunngjort og tildelt under en prisutdeling, som finner sted som en del av European Tourism Forum i Helsingfors den 9-10 oktober 2019.

Bakgrunn

I den første fasen av konkurransen evaluerte et uavhengig ekspertpanel søknadene. Alle finalistbyer demonstrerte dyktighet i de fire konkurransekategoriene samlet.

I den andre fasen vil representanter for finalistbyene 10 reise til Helsingfors for å presentere sine kandidater og aktivitetsprogrammet som er planlagt for 2020 foran den europeiske juryen. Den europeiske juryen vil møte 8 oktober 2019 og velge to byer for å bli europeiske hovedsteder for smart turisme i 2020.

Utvalget av de mest innovative prosjektene, ideene og initiativene som er sendt inn av byene til fjorårets konkurranse, finner du i Kompendium for beste praksis, go-to guide til smart turisme i EU. For alle de siste nyhetene om Europeisk hovedstad for smart turisme, meld deg på nyhetsbrev, eller følg med Facebook or Twitter.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Awards, Kultur, EU, livsstil, Turisme

Kommentarer er stengt.