Utfordringene og mulighetene til #RefugeeCrisis

| August 9, 2019

Flyktningkrisen har blitt en økende utfordring og den har rørt global politikk, og det er ingen lett løsning fra historisk synspunkt. Under verdens flyktningdag 20 juni i år ga FN ut de nyeste dataene og statistikken om årsakene til flyktningkrisen. Dataene viser at det er mer enn 70 millioner individer som ble tvangsflyktet over hele verden på grunn av kriger, konflikter eller forfølgelser. Dette har doblet antall flyktninger i løpet av 20 år. De fleste av de fordrevne stammer fra land som Syria, Afghanistan, Sør-Sudan, Myanmar og Somalia.

Verden i dag er nå polarisert til to ytterpunkter; den ene siden er en stabil verden og den andre er turbulent. Den stabile verden spiller rollen som en frelser. På den annen side er en turbulent verden sammensatt av de som fortviler. De ser frem til å stabilisere verden, men bare når det er en fordel for dem. Det fungerer imidlertid den andre veien når de søker muligheter.

Det er tydelig at ikke alle forstår at stabilitet er nøkkelen til suksess.

I begynnelsen av juni i år ble Walter Lübcke, president for Regierungsbezirk of Kassel i Tyskland, skutt hjemme. I løpet av etterforskningsperioden var det mange politiske skikkelser inkludert ordføreren i Köln, som fikk dødstrussel. Ettersom Lübcke var kjent for å ha støttet flyktningpolitikken til den tyske kansleren Angela Merkel, spekulerte politiet at drapet hans kan ha sammenheng med de ekstreme høyreekstreme styrkene i Tyskland. Denne drapssaken har ført til at det tyske samfunnet er på vakt mot høyreekstreme.

En årlig rapport fra FN avslører at antall flyktninger over hele verden har nådd en ny høyde i fjor. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR har uttalt seg mot mangelen på samarbeid om flyktningspørsmålet i noen land. Bortsett fra 68.5 millioner flyktninger, er det fortsatt et stort antall migranter i utlandet som leter etter et bedre arbeid og liv Ifølge data estimert av International Organization for Migration (IOM) har antallet migranter over hele verden nådd 258 millioner. Blant 68.5 millioner flyktninger ble 41.3 millioner internt fordrevet og 25.9 millioner flyktet fra kriger og forfølgelser. Det er en økning av 500,000 fra året før. Basert på dataene publisert av UNHCR, har en tredjedel av verdens flyktninger faktisk flyktet til de fattigste landene i verden, men de rike landene har bare mottatt 16% av flyktningene totalt. Det er en nylig eksil skjedde i Mellom-Amerika der vold og sult har fått folk til å flykte til land som Honduras, Nicaragua, El Salvador og Guatemala. arving destinasjon er USA. Siden de ikke blir ønsket velkommen av president Donald Trump, er de fleste av flyktningene strandet ved grensen mellom USA og Mexico.

Kina har også skapt det største antallet flyktninger i verdenshistorien, og den nylige bølgen av flyktninger skjedde i 1950 og 1960 i forrige århundre. Flyktninger er utvilsomt en krise for land med stabile strukturer fordi integrering av flyktningene i samfunnet krever store kostnader og det kan påvirke stabiliteten i samfunnets struktur. Likevel er det ikke alltid at flyktninger er krise. Verdenshistorien er faktisk skapt av flyktninger, og det mest typiske flyktninglandet er USA. Derfor kan flyktningkrisen være et problem eller en mulighet for andre, basert på landets utviklingsforhold.

Etter andre verdenskrig ønsket Frankrike et stort antall forfattere og artister velkommen som hadde mistet hjemmet sitt på grunn av krigen. Picasso og Sartre la derfor betingelsene for den franske renessansen etter krigen. Utenom det har Israel samlet et stort antall elitetalenter fra hele verden, som bidrar til dagens moderne Israel. Det tidligere Sovjetunionen og Øst-Europa var akkurat det motsatte. Mange kulturelle og tekniske talenter omkom, og dette fikk ikke bare nasjonal styrke i disse regionene til å krympe, men reduserte også befolkningen. Midtøsten pleide å være den viktigste kulturelle og kunstneriske basen, men nå har den det største antallet flyktninger i verden. Hvor noen hundre tusen arabiske kultureliter befinner seg, er ukjent.

Oppsummert vil flyktningkrisen fortsette. Dette er et uendelig problem for hvert land, og ingen kan holde seg unna det.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, European Agenda for migrasjon, FRONTEX, Innvandring, International Organization for Migration (IOM), Mening, Flyktninger

Kommentarer er stengt.