Flertallet av briter støtter #Brexit "på noen måte" - avstemning

| August 13, 2019
Et flertall av britene mener statsminister Boris Johnson må ta Storbritannia ut av EU "på noen måte", selv om det innebærer å suspendere parlamentet, en meningsmåling utført for Daily Telegraph sa mandag (12 august), skriver William James.

Johnson har lovet å lede Storbritannia ut av EU på 31 oktober uavhengig av om han klarer å sikre en exit-avtale med Brussel, til tross for at mange i parlamentet er motstandere av å forlate uten avtale.

En meningsmåling fra ComRes viste at 54% av de spurte sa at de var enige i uttalelsen: "Boris (Johnson) trenger å levere Brexit på noen måte, inkludert suspendere parlamentet om nødvendig, for å forhindre parlamentsmedlemmer (parlamentsmedlemmer) i å stoppe det."

Johnson søker en avtale med EU, men har ikke utelukket å suspendere parlamentet for å forhindre lovgiveres forsøk på å blokkere en eksistens uten avtale.

Målingen viste at 46% var uenige i uttalelsen. Resultatet var basert på svarene fra 1,645 respondenter, etter at de som sa at de ikke visste at preferansen deres hadde blitt ekskludert.

Den samme undersøkelsen fant at støtten til det konservative partiet hadde økt med 6 prosentpoeng til 31%, sammenlignet med 27% som sa at de ville støtte opposisjonen Arbeiderpartiet. Resultatet var basert på 1,783 svar.

Dette funnet er i stor grad i tråd med andre meningsmålinger som viser en økning i støtten til de konservative siden Johnson overtok fra Theresa May, som formelt sluttet i forrige måned etter ikke å levere Brexit etter planen.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, Høyre, EU, Utvalgte Artikkel, UK

Kommentarer er stengt.