#Brexit - 'Langfredagsavtalen vil forsvares voldsomt av den amerikanske kongressen' Pelosi

| August 14, 2019

Taler for det amerikanske kongresshuset Nancy Pelosi møter Jean-Claude Juncker i Brussel

Taler for USAs kongress Nancy Pelosi avfyrer en uttalelse til støtte for langfredagsavtalen et døgn etter USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Boltons besøk i London hvor han møtte den britiske statsministeren Boris Johnson, skriver Catherine Feore.

Bolton sa at Storbritannia ville være "først på linje" for en handelsavtale med USA, dette var i skarp kontrast til Barack Obamas uttalelse om at Storbritannia ville stå bakerst i køen. Obama understreket at dette var fordi det var viktigere for USA å fullføre en handelsavtale med en stor blokk som EU, i stedet for det mindre markedet Storbritannia ville representere til sammenligning.

John Bolton sa at USA støttet en no-deal Brexit og foreslo at USA og Storbritannia kunne ta en "sektor for sektor" -base, se på produksjon og deretter flytte inn til andre felt, som landbruk og finansielle tjenester. Han var trygg på at dette raskt kunne enes om av USAs kongress.

Pelosis svar, gjentok forpliktelsen som allerede ble gjort i mars til USAs fortsatte støtte til en sømløs grense mellom Irland og Nord-Irland, og slo fast at Brexit ikke kunne få lov til å imperilisere avtalen om langfredag: “Langfredagsavtalen fungerer som grunnfjellet av fred i Nord-Irland og som et fyrtårn for håp for hele verden. Etter århundrer med konflikt og blodsutgytelse har verden vært vitne til et mirakel av forsoning og fremgang som er muliggjort på grunn av denne transformative avtalen ...

“Hvis Brexit undergraver langfredag-avtalen, er det ingen sjanse for at en handelsavtale mellom USA og Storbritannia passerer kongressen. Fredene i langfredagsavtalen blir verdsatt av det amerikanske folket og vil bli forsvart heftig på en to-kameratisk og topartisk grunnlag i USAs kongress. ”

Det har oppstått spørsmål om sektor-for-sektor-tilnærmingen vil være forenlig med Verdens handelsorganisasjons (WTO) regler.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, EU, EU, kjennetegnet, Utvalgte Artikkel, UK

Kommentarer er stengt.