Kommisjonen lanserer oppfordring om å delta i #eHealthStakeholderGroup for å støtte digital transformasjon av helsehjelp

| August 14, 2019

Kommisjonen har lansert en ny etterlyse uttrykk for interesse å delta i eHealth Stakeholder Group for perioden 2019-2022. Som en del av EUs forpliktelse til å engasjere interessenter i offentlig politikkutvikling, vil gruppen samle e-helseeksperter som vil bidra til implementeringen av Kommunikasjon om muliggjør digital transformasjon av helse og omsorg i Digital Single Market.

De vil også komme med innspill om ulike aspekter ved digital transformasjon av helsetjenester i EU, for eksempel innen helsedata, inkludert tilgang til helsedata over landegrensene, og kunstig intelligens i helsevesenet, så vel som cybersikkerhet, databeskyttelse og personvernproblemer.

Helse- og mattrygghetskommissær Vytenis Andriukaitis sa: ”I løpet av de fem siste årene har jeg engasjert meg med en rekke pasienter, beslutningstakere og interessenter. Vi er alle enige om at digitale teknologier kan hjelpe oss med å oppnå bedre helse for alle. Dette er grunnen til at jeg er spesielt glad for å ønske nye medlemmer velkommen med ferdigheter og kompetanse som hjelper oss med å implementere eHelse Handlingsplan og styrke helse og omsorg i hele Europa. ”

Kommisjonær for digital økonomi og samfunn, Mariya Gabriel, la til: "Vi må strebe for å fremme forskningen vår om forebygging av sykdommer, muliggjøre personlig omsorg og gi europeere sikker tilgang til deres helsedata over landegrensene. Kommisjonen vil fortsette sin støtte til økt bruk av digitale teknologier i helsevesenet til fordel for innbyggere rundt om i EU. ”Oppfordringen om uttrykk for interesse vil være åpen frem til 27 september 2019.

Mer informasjon om samtalen er tilgjengelig her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen

Kommentarer er stengt.