Tviler over # Erasmus + etter EU-exit

| August 14, 2019

De skotske og walisiske regjeringene har reist alvorlige bekymringer for virkningen av en "no-deal" Brexit på det populære internasjonale studentutvekslingsprogrammet Erasmus +.

I et brev til statssekretær for utdanning Gavin Williamson, argumenterer den skotske videre- og utdanningsministeren Richard Lochhead og den walisiske utdanningsminister Kirsty Williams saken for fortsatt deltakelse i programmet.

De sier at å forlate EU uten avtale - og uten at den britiske regjeringen oppnår en alternativ avtale fra tredjeland eller annen ordning - ville se universiteter, høyskoler og skoler over hele Storbritannia ikke kvalifiserte til å sende inn søknader om å delta i det siste året av det nåværende Erasmus + -programmet i 2020.

Mellom 2014 og 2018 høstet mer enn 15,000 studenter og ansatte fra Skottland fordelene av den EU-ledede ordningen, som gjør det mulig å finansiere midlertidige studier utenlands som en del av deres skotske kurs.

Lochhead sa: “Tusenvis av skotske studenter drar fordel av Erasmus + årlig, proporsjonalt mer enn fra noe annet land i Storbritannia. De skotske og walisiske regjeringene er klare på at vi må forbli en full deltaker i Erasmus +.

"Jeg er også skremt over at det britiske utdanningsdepartementet kan vurdere å erstatte et Erasmus + -program bare for England - uten potensiell følgeskap til Devved Administrations (DAs) for å få på plass egne ordninger. Derfor har vi skrevet til den britiske regjeringen der vi ber om hastehandlinger og forsikringer om at skotske studenter ikke vil gå glipp av.

"Det er den skotske regjeringens preferanse å forbli i EU, men i tilfelle en skadelig" no-deal "Brexit, kunne studentene nå se døren til denne fantastiske kulturelle og pedagogiske utvekslingen slengt. Det er uakseptabelt at med mindre enn 12 uker igjen til den britiske regjeringen planlegger å ta Storbritannia ut av EU uten en avtale på plass, er det fremdeles ingen plan for alternative ordninger. ”

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, Utdannelse, Erasmus +, EU, EU, Skottland, UK, Wales

Kommentarer er stengt.