#Huawei tilbyr topp talent minst fem ganger hva kollegene gjør for å bli med den kinesiske giganten

| August 14, 2019
Huawei Technologies, som har benyttet seg av å beskrive seg selv som et kule-ridd krigsfly, skriver fettlønnskontroller for å be om topp talent for å bli med i sine rekker, skriver Li Tao.

"Hvis du er den beste av de beste og du vil skyve grensene for vitenskap: vi vil ha deg," les en rekrutteringsannonse som ble lagt ut på den offisielle WeChat-kontoen. Huawei leter etter mennesker “som har oppnådd ekstraordinære prestasjoner innen matematikk, informatikk, fysikk, materialvitenskap, chips, smart produksjon eller kjemi - og som er sultne på å bli ledere på sine felt.”

Den Shenzhen-baserte telekommunikasjonsutstyrsgiganten er forberedt på å betale disse vellykkede kandidatene minst fem ganger hva kollegene gjør, gi dem verdensklasse, utfordrende prosjekter og mentorskap av anerkjente globale eksperter, ifølge innlegget.

Huawei tilbød tidligere årlig lønn på opptil US $ 300,000 (RM1.26mil) for topp kinesiske nyutdannede. Selskapet nektet å kommentere innlegget.

Rekrutteringsannonse fra Huawei lagt ut på sin offisielle WeChat-konto. Foto: Utlevering

Huawei har brukt tilsvarende mer enn 10% av salgsinntektene sine på forskning og utvikling hvert år det siste tiåret. I fjor var mer enn 80,000 Huawei-ansatte - 45% av den totale arbeidsstyrken - involvert i FoU. Totalt 101.5bil yuan (RM60.58bil) ble brukt på FoU i fjor, og sto for 14.1% av selskapets totale omsetning.

Å ha talentet for å utvikle proprietær teknologi har tatt på seg økende strategisk betydning for kinesiske selskaper på bakgrunn av opptrappende spenninger mellom USA og Kina, som konkurrerer om overlegenhet innen avanserte teknologier som blir sett på som å holde nøklene til fremtidens økonomi.

Siden den kinesisk-amerikanske handelskrigen startet i 2018, har president Xi Jinping gjentatt i offentlige taler at Kina burde spille en sterkere rolle i teknologiforskning og -utvikling. I USA har det også blitt ringt alarmklokker som Amerika er faller bak Kina i områder som 5G.

For Huawei foregår det siste rekrutteringsdrevet på bakgrunn av en amerikansk handelssvartliste som ble pålagt i mai. Huawei er for øyeblikket blokkert fra å lisensiere Android fra Google på grunn av at det er inkludert i det amerikanske handelsdepartementets enhetsliste, som forbyr amerikanske selskaper å gjøre forretninger med Huawei uten myndigheters godkjenning.

Huawei skal etter planen starte sin to dager lange utviklerkonferanse i Dongguan, Kina, på fredag, hvor ledere forventes å avduke Hongmeng operativsystem for tilkobling av enheter.

Selskapet har sagt at det ønsker å bruke Android hvis USA tillater det, men vil utvikle sitt eget operativsystem og økosystem av tjenester hvis det blir stengt ute. Forrige uke fortalte Huawei lokale myndigheter i Shanghai at den planlegger å investere 10bil yuan (RM5.96bil) i et nytt FoU-anlegg som kan huse 30,000 til 40,000 ansatte. Selskapet har 36 felles innovasjonssentre og 14 FoU-institutter over hele verden.

Huawei sier at prioriteringen vil bli gitt til kandidatene som har gitt "håndgripelige og effektive" resultater, forskningsartikler eller patenter for sin "topp sinn" -rekruttering. de fra topp laboratorier eller honnørprogrammer; og vinnere av topp internasjonal konkurranse innen naturfag, teknologi, ingeniørvitenskap og matematikk.

Selskapet kunngjorde tidligere at det var på jakt etter å ansette 20 til 30 topptalenter fra hele verden i år i et forsøk på å bygge opp sine "kampkapasiteter", ifølge en utbredt e-post i slutten av juli som ble signert av selskapets grunnlegger og sjef utøvende Ren Zhengfei, som sa at Huawei trenger å "vinne teknologi og kommersielle kamper i fremtiden."

Det kinesiske selskapet rapporterte om en gevinst på 23% i første halvår, hjulpet av et hopp i smarttelefonforsendelser og en sterk etterspørsel etter 5G-utstyret. Imidlertid kan det hende at ikke den fulle effekten av den amerikanske svartelisten i USA har blitt gjenspeilet i de siste resultatene da selskapet ble plassert på listen i mai.

Huawei planlegger å bruke 120bil yuan (RM71.63bil) på FoU i år, mens selskapet fortsetter å investere i fremtiden, sa styreleder Liang Hua ved selskapets resultatresultat for første halvår. - Sør-Kina Morning Post

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Kina, EU, Telekom

Kommentarer er stengt.