I #Kuwait er rettsstaten under amerikansk overgrep

| August 14, 2019

Denne måneden markerer jubileet for starten av Operation Desert Shield, der den amerikanske presidenten George HW Bush samlet en koalisjon av 35-land for å frigjøre landet mitt, Kuwait, fra klamrene til Saddam Hussein. På slutten av denne kampen erklærte avdøde president Bush fra Oval Office at “Kuwait er nok en gang i hendene på Kuwaitis, i kontroll over deres egen skjebne. Vi deler i deres glede, en glede som bare er temperert av vår medfølelse med deres prøvelse. ”- skriver Omar al-Essa, den tidligere presidenten i Kuwait Advokatforening

Jeg husker disse ordene og min følelse av stolthet over å være en kuwaitisk statsborger, som er dypt verdsatt for president Bushs innsats for å frigjøre landet vårt fra styringen av tyrann og den vilkårlige autoritarismen han representerte.

Dessverre gjengjeldes ikke disse varme følelsene av alle medlemmer av Bush-familien. Faktisk har en av avdøde president Bushs egne sønner nylig lånte navnet hans til en internasjonal kampanje designet ikke bare for å denigrere vårt lands internasjonale status, men også for å undergrave rettsvesenets uavhengighet.

I løpet av de siste månedene har Neil Bush - som også er den yngre broren til tidligere president George W. Bush og guvernør Jeb Bush - tilsynelatende bestemt seg for å tjene penger på farens arv ved å akseptere arbeid som en betalt talsperson for en PR-blitz på flere millioner dollar for å dispensere logistikkleder Marsha Lazareva, en russisk statsborger som for tiden er under rettssak for å underslå kuwaitiske offentlige midler.

Denne kampanjen har betalt av Lazarevas selskap, Kuwait og Gulf Link Transport (KGL). team av lobbyister og rådgivere som inkluderer tidligere amerikanske tjenestemenn, prominente medlemmer av det britiske etablissementet og høytstående representanter for den russiske regjeringen.

Hva håper denne "hvem er hvem" av lobbyister ved å angripe Kuwait og dets rettssystem? Det ser ut til at deres endelige mål er å avkreditere de alvorlige anklagene som Lazareva og Saeed Dashti, to ledere i KGL og et tilknyttet firma, KGL Investment, står overfor.

I et fersk meningsstykke utgitt av Washington Times, Hevder Neil Bush å ha sluttet seg til et team av prominente tjenestemenn fra USA og Storbritannia for å bekjempe urettferdighet og menneskerettighetsovergrep i Kuwait. Siden den gang har Bush brukt en mengde medieopptredener for å fremstille Kuwaits rettssystem som uekte og til slutt pervertere rettferdighetsforløpet i klientens tjeneste.

I sitt stykke antydet Bush at Lazarevas overbevisning forråder sin fars minne og skrev at "dette er landet min far hjalp til med å frigjøre, og til sin siste dag var han stolt over at Kuwait forble et ærefullt og respektert medlem av det internasjonale samfunnet." noen få linjer lenger nede, ber han om sanksjoner mot de offentlige tjenestemennene i en av USAs nærmeste og mest pålitelige allierte.

I virkeligheten har både KGL og dets ledere plassert seg i alvorlig juridisk fare. I fjor rapporterte Foreign Policy at KGL står overfor “anklager om sanksjoner som bust”Som stammer fra samhandlingen med en amerikansk-sanksjonert iransk joint venture-partner. Lazareva og Mr. Dashti ble tidligere dømt for underslag og er siktet separat for å ha sopet fra havnefondet, et private equity-fond de kontrollerte og som forvaltet mer enn $ 100 millioner av Kuwaiti offentlige penger. Amerikanske lovgivere inkludert senator Marco Rubio har tidligere bedt sin egen regjering om å undersøke KGL og dets påståtte ugjerninger, spesielt fordi selskapet har hundrevis av millioner dollar i amerikanske regjeringskontrakter.

Og likevel, i stedet for å la den rettslige prosessen i Kuwait fungere uavhengig og uten fordommer, har frøken Lazareva og Mr. Dashtis talsmenn snudd saken mot Marsha Lazareva og Saeed Dashti til den for en kenguru domstol som utsetter en "Kristen forretningskvinne"Til"vilkårlig forvaring. ”Motivert av denne falske fortellingen presser flere medlemmer av Kongressen i USA til og med på at den amerikanske regjeringen skal anvende Global Magnitsky Act, et juridisk verktøy designet for å straffe menneskerettighetsovergrep fra autoritære regjeringer, mot dommerne i Kuwait.

Som en livslang juridisk utøver i Kuwait, inkludert som tidligere nestleder i Kuwait Advokatforening og grunnlegger av Kuwait Transparency Society, er denne feiende og ubegrunnede kritikken av rettssystemet vårt intet mindre enn krenkende og representerer en utrolig uskadelig hubris av de involverte personene. Mens Neil Bush og hans kolleger lobbyister kommer med grunnløse beskyldninger mot det kuwaitiske rettssystemet, gjenstår faktum at Marsha Lazareva, Saeed Dashti og deres medarbeidere ennå ikke har svart på alvorlige spørsmål om deres bruk av offentlige kuwaitiske penger.

Som i alle land der rettsstaten hersker overordnet, er det Kuwaiti-domstolens jobb å sørge for at disse spørsmålene blir besvart. Det er viktig at Kuwaits statsadvokater har lov til å undersøke grundig og uavhengig uten innblanding, trusler eller trusler utenfra - selv om disse truslene kommer fra sønnen til en av de mest respekterte skikkelsene i vårt lands historie.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Kuwait, Mening, US

Kommentarer er stengt.