Uttalelse av høy representant / visepresident Mogherini og kommisjonær Stylianides om #WorldHumanitarianDay2019

| August 20, 2019

På årets Verden Humanitarian Day, (19 august) Den europeiske union hyllet forpliktelsen fra de som risikerer livet for å levere humanitær hjelp over hele verden, ettersom risikoen for humanitære arbeidere fortsetter å øke.

EUs utvetydige respekt for folkeretten, sikkerheten og sikkerheten til humanitære arbeidere og deres ubegrensede tilgang til de trengende. 2019 er også et nøkkelår for internasjonal humanitær rett, ettersom 70-årsjubileet for Genèvekonvensjonene markeres.

Høy representant / Vice president Federica Mogherini (avbildet) og kommisjonær for humanitær hjelp og krisehåndtering, Christos Stylianides, uttalte følgende: ”Brudd på internasjonal humanitær rett er fortsatt en av de mest kritiske utfordringene for beskyttelse av sivile, samt beskyttelse av humanitære og medisinske arbeidere. Vold mot humanitære arbeidere rammer sivile og hindrer millioner av mennesker i å få livreddende hjelp. Å redde liv skal ikke koste liv. Rundt 400 har humanitære arbeidere blitt utsatt for store angrep i 2018, noe som gjør det til det nest verste året i historien. Over en tredjedel av dem ble drept og den andre tredjedelen ble kidnappet. Verdens humanitære dag er en mulighet til å hedre disse dedikerte humanitærer, og å forkjempe for deres sikkerhet og sikkerhet. Humanitet, uavhengighet, nøytralitet og habilitet er prinsippene som humanitær hjelp er basert på. Disse skal beskytte hjelpearbeidere, slik at de kan operere fritt. EU og dets medlemsland er verdensledende innen humanitær bistand. Å fremme prinsipiell humanitær hjelp og respekt for internasjonal humanitær rett er fortsatt kjernen i vårt internasjonale engasjement. ”

Uttalelsen er tilgjengelig online.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, Verden Humanitarian Day

Kommentarer er stengt.