Opprørt #Hindus oppfordrer London-motemerket til å trekke seg #OmGaneshaLeggings og be om unnskyldning

| August 27, 2019

Opprørte hinduer oppfordrer London (Storbritannia) -baserte “online damemote butikk” AMiCAFOX for øyeblikkelig tilbaketrekking av mote-leggings med bilder av hinduisk guddom Lord Ganesha og hellig stavelse Om, og kaller det høyst upassende.

Den hinduistiske statsmannen Rajan Zed sa i en uttalelse i Nevada i dag at Lord Ganesha var høyt aktet i hinduismen og var ment å bli tilbedt i templer eller helligdommer og ikke til å pryde ens ben. Uhensiktsmessig bruk av hinduistiske guder eller konsepter eller symboler for kommersiell eller annen agenda var ikke i orden da det gjorde vondt for tilhengerne.

Zed, som er president i Universal Society of Hinduism, oppfordret også AMiCAFOX og administrerende direktør til også å tilby en formell unnskyldning, i tillegg til å trekke Om Ganesha Leggings fra sin egen webside og andre forhandlers nettsteder.

Hinduismen var den eldste og tredje største religionen i verden med rundt 1.1 milliarder tilhengere og en rik filosofisk tanke, og den skulle ikke tas på en useriøs måte. Symboler på enhver tro, større eller mindre, skal ikke mishandles; Rajan Zed bemerket.

Zed sa videre at en slik bagatellisering av hinduistiske guder og ærverdige symboler var forstyrrende for hinduer over hele verden. Hinduer var for gratis kunstneriske uttrykk og tale like mye som noen andre hvis ikke mer. Men troen var noe hellig og forsøk på å bagatellisere det gjorde vondt for tilhengere, la Zed til.

I hinduismen tilbedes Lord Ganesha som visdomsguden og fjerner hindringer og blir påberopt før begynnelsen av et større foretak. “Om” er den mystiske stavelsen som inneholder universet, som i hinduismen brukes til å introdusere og avslutte religiøst arbeid.

Emily Jane Betteridge, som også er modell, startet klesmerket AMiCAFOX (som påtar seg verdensomspennende frakt) sammen med venninnen Bianca Navara i 2014. Produktene inkluderer damemote / fitness-leggings og "figur-hugging" -kjoler. Den hevder: "Du vil ikke finne noe bedre å vise frem kurvene dine med en slik selvtillit", "våre leggings vil klemme kurvene dine og smigre figuren din", og "våre Fitness Leggings er laget av resirkulerte plastflasker."

AMiCAFOX opplyser at dets Om Ganesha Print Leggings, priset til £ 30, var "inspirert av den hinduiske guden Ganesha" og "er ideell bruk for en natt ute, uformelle drinker eller musikkfestival".

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Hinduismen

Kommentarer er stengt.