Fire #MEDIA-filmer skal konkurrere om #GoldenLion på #VeniceFilmFestival

| August 29, 2019

den 76th Venice Film Festival startet 28 august, med 12 filmer støttet av MEDIA-programmet - EUs program for å støtte de europeiske film- og audiovisuelle næringer. Fire av de MEDIA-støttede filmene er i tillegg kortlistet for å konkurrere om golden Lion: Sannheten av Hirokazu Kore-eda (Frankrike, Japan), Om endeløshet av Roy Andersson (Sverige, Tyskland, Norge), Martin Eden av Pietro Marcello (Italia, Frankrike) og Den malte fuglen av Václav Marhoul (Tsjekkia, Ukraina, Slovakia). De Orizzonti-konkurranse som er dedikert til de siste estetiske og uttrykksfulle trender i internasjonal kino, vil inneholde MEDIA-støttet Blanco en blanco av Theo Court (Spania, Chile, Frankrike, Tyskland) og Mor av Rodrigo Sorogoyen (Spania, Frankrike).

Filmen Effetti Domino av Alessandro Rosseto (Italia) vil bli vist i Sconfini-seksjonen som er dedikert til kunsthus- og sjangerfilmer, eksperimentelle og kunstnerfilmer. Fem flere filmer støttet av MEDIA vil delta i de uavhengige seksjonene Giornate degli Autori så vel som i Venezias internasjonale filmkritikeruke holdt parallelt med festivalen. På sidelinjen for festivalen vil Europakommisjonen også organisere lørdag (31 august) European Film Forum. Mer informasjon om de MEDIA-støttede filmene på filmfestivalen i Venezia er tilgjengelig her, MEDIA-programmet her og på European Film Forum her. Mer informasjon om kommisjonens støtte til audiovisuelle og kreative sektorer i 2020 er tilgjengelig her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, Awards, Kino, EU, Italia, livsstil

Kommentarer er stengt.