Kommissær Thyssen deltar i #G20 møte med arbeids- og ansettelsesministre

| September 2, 2019

På 1 og 2 september, sysselsetting, sosiale saker, ferdigheter og arbeidsmobilitetskommissær Marianne Thyssen (Bildet)deltar på G20 møte med arbeids- og ansettelsesministre i Matsuyama, Japan.

Årets ministermøte for G20 fokuserer på 'Shaping a Human-Centered Future of Work'. Kommissær Thyssen vil bekrefte EUs forpliktelse til multilateralisme og en menneskesentrert fremtid for arbeidet. Disse emnene er spesielt i tråd med EUs prioriteringer, ikke minst med EU European Pillar for sosiale rettigheter.

Kommissæren vil dele fremdriften som ble gjort under Juncker-kommisjonen på dette området, for eksempel med de nye direktivene om en bedre balanse mellom arbeidsliv og arbeidsledende foreldre og pleiere og på forutsigbare og transparente arbeidsforhold, anbefalingen om tilgang til sosial beskyttelse for alle arbeidere og selvstendig næringsdrivende og det nye European Labor Authority.

Kommissær Thyssen vil delta i arbeidsøkter om sosial dialog, demografisk endring, likestilling, nye arbeidsformer og om å avslutte barnearbeid, tvangsarbeid og menneskehandel i globale forsyningskjeder. Hovedresultatene av disse diskusjonene vil bli oppsummert i 'Matsuyama-erklæringen'. Samling av ministre vil også være en anledning for kommissær Thyssen til å møte den tyrkiske ministeren for familie, arbeid og sosiale tjenester, Zehra Zümrüt Selcuk, den spanske arbeidsministeren, migrasjonen og sosial sikkerhet, Magdalena Valerio Cordero og presidenten for International Social Security Association, professor Dr. Joachim Breuer.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, Japan, Summits

Kommentarer er stengt.