Stort engasjementstiltak som skal lanseres i løpet av de tre første månedene av det nye #Commission

| September 2, 2019

Ursula von der Leyen tok til orde for Europaparlamentet, juli 2019

EU-kommisjonen har til hensikt å sette i gang en EU-omfattende kampanje for engasjement med innbyggere for å presentere sine politiske prioriteringer i de "første hundre dagene" av sitt verv, skriver Catherine Feore.

I et utkast til dokument som beskriver EU-kommisjonens prioriteringer, tden neste kommisjonen vil bli enige om hva de beskriver som en "felles fortelling" på deres første college-seminar, som vil bli presentert gjennom det de beskriver som "a multilevel syklus av konsultasjoner ”på bakken.

Utkastet til dokument avslører at dette vil bli støttet med en storskala ”back to school” -operasjon, som skal gjennomføres i samarbeid med nasjonale regionale myndigheter, for å bli ledsaget av en stor kommunikasjonsinnsats som inkluderer: TED-stil samtaler; en ny podcast-serie med journalister fra hele EU; og, 'alle' kommisjonærer som deltar i innbyggerens dialoger. Mens noen av de nåværende kommisjonærene deltok i lignende diskusjoner med publikum, var andre mindre enn entusiastiske.

Den nye tilnærmingen ser ut til å se på den franske presidenten Emmanuel Macrons Grand Débat som ble lansert i januar 2019, som svar på 'Gilets Jaunes' og en generell følelse om at regjeringen ikke hørte på. Macrons engasjement varte i to måneder og involverte rådhusmøter, en online konsultasjon og en "klagebok" der innbyggerne kunne la staten få vite hvilken politikk som gjør det daglige livet vanskelig.

Tideen hans er at dette periode med omfattende konsultasjon vil mate inn i politikkområdene og de faktiske lovforslagene som dukker opp i månedene eller årene etter de første hundre dagene. Kommisjonens dokument er nøye med å klargjøre at de ikke på noen måte benytter seg av Europaparlamentets rolle og ønsker å ta en "utfyllende" og "nærende" tilnærming.

I likhet med initiativet om Future of Europe, der hver regjeringssjef henvendte seg til Europaparlamentet, er kommisjonen ivrig etter å involvere medlemslandene. En av lærdommene fra Brexit er at det å la statsråder og regjeringssjefer fra EU-27 stadig kritisere og klandre Europa eller Brussel for alle problemer, ikke bare undergraver EU som helhet, men gjør det vanskeligere for hver stat å bekjempe hjemlige anti-EU-stemmer.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Økonomi, EU, EU, EU-kommisjonen, Politikk

Kommentarer er stengt.