#EAPM - Sanitetskontroller i luften når parlamentsmedlemmer slår fast på usunne #Brexit-planer

| September 4, 2019

Hilsen alle sammen! Det er vel aldri et kjedelig øyeblikk med Brexit, er det? Hva med den britiske statsministeren Boris Johnson mot en avstemning i House of Commons om å blokkere en no-deal, lanseringen av en massiv 'Gjør deg klar for Brexit' -kampanje (undergravd akkurat samme dag ved at Michael Gove fortalte fibre om fersk matmangel - hvordan kan noen 'gjøre seg klar' hvis du ikke forteller dem sannheten?), et stort valg antagelig under kamp, ​​kanskje på 15 oktober, et parlamentarisk flertall på Tory-partiet på null på grunn av enda en avhopp, og dronningen trolig klør hodet hennes i Balmoral og lurer på hva som kommer videre, skriver European Alliance for persontilpasset medisin (EAPM) direktør Denis Horgan.

En ting er sikkert - at den nye statsministeren fikk en reality-sjekk med et Commons-nederlag i går, med noen parlamentsmedlemmer som mumlet om at enhver Brexit-politikk som ikke har noen avtale, også trenger en sunnhetssjekk.

Som alltid, mer av det senere ...

I mellomtiden, midt i den relative tilregneligheten til Brussel (ikke en setning vi bruker ofte), har den påtroppende Europakommisjonens president Ursula von der Leyen sagt til tyske parlamentsmedlemmer fra sitt eget EPP-parti at hun vurderer endringer i EU's konkurransepolitiske regler. Nok en politikk for å være tilregnelig?

Det er blitt rapportert at kilder på møtet hørte henne si at hun vil “vurdere definisjonen av markedet på nytt".

Det antas sterkt Fra Leyen's kommentars er en reaksjon til den sittende kommisjon's beslutning om å blokkerer en fusjon mellom tysky'S Siemens og Frankrike'S Alstom's tidligere i år.

Det formodende avtale var anses som "uforenlig" med det indre markedet og det var fryktet for det ville skade konkurransen.

I andre nyheter fra kommisjonen sa den valgte presidenten på det samme møtet vil presentere sitt team av kommisjonærer ogir tildelte porteføljer “tidlig neste uke”. Dette antar at Italia selvfølgelig vil ha gjort opp for seg. Von der Leyen forventer tilsynelatende navneformen Roma før slutten av denne uken.

Den påtroppende presidenten virker trygg på å oppnå kjønnsparitet blant det nye teamet sitt, så vel som kollegene som er det balansert politisk og geografisk.

Som vi allerede vet, central og emidt i Europaet land har ikke noe avde beste jobbene i Brussel. Men hun vil prøve å løse dette ved å "utheving" kommisjonærer fra hele regionen, ifølge Politisk, hvilken "ville skje via titler i stedet for porteføljer”. Det betyr visepresidenter, antagelig.

Von der Leyen trenger å bevege seg ganske raskt nå, siden hun løper litt sent i forhold til Europa-Parlamentets tidsplan. Sistnevnte forventet den komplette listen over nominerte og relevante porteføljer innen utgangen av august.

Stortinget høringer for vil bli kommisjonærer til ta plass mellom 30 september og 8 oktober, pluss litt tilleggstid hvis noen kandidater blir avvist.

Med hell og en god vind, bør den nye kommisjonen bekreftes av 23 oktober, en uke før den flytter inn i Berlaymont på 1 november.

Helse saken

Østerrike er midt i en valgkamp, ​​og helsevesenet har for en gangs skyld dukket opp under innkjøringen til valgurnene i slutten av september.

Pamela Rendi-Wagner, lege og tidligere helseminister hvem er også nåværende leder for sosialdemokratene, har sa partiet hennes vils for å redusere ventetider hos leger'kontorer.

"Lange ventetider er umenneskelige,Sa hun og ba også om en utvidelse av oppgavene til Østerrike's helsehotell. De ppasienter som ringer hotline, bør få en avtale ikke sant vekk og få riktig lege i respekt for deres behov.

Dette kommer i kjølvannet av tidligere østerriksk kansler Sebastian Kurzden hovedkandidat i sentretre-høyt østerrikske folk's fest, stresser det forbedre landet'sykepleieforsikring er en av hans prioriteringer.

Over i Frankrike, i mellomtiden, landets sivilsamfunnets vakthund Observatoire Transparence Médicaments vil ha HVEM å flytte fra a "symbolsk forpliktelse for åpenhet" til noe noe mer betong.

Observatoire slipper ut et anbefalt legemiddel "sjekkliste for åpenhet”Ringer for mer åpenhet om prisen på medisiner.

Blant andre ting, tsjekklisten hans krever opprettelse av databaser som vil detaljere prisinformasjonen. Dette ville inklue priser betalt av relevant statlige, listepriser, transaksjonspriser og de refusjonsgrad for medisiner og medisinsk utstyr.

På et bredere notat, og as kliniske studier blir mer komplekse på grunn av innhopp vitenskap, retningslinjer må holde tritt. Vel, EAPM og interessentene har selv sagt dette i flere år.

Det internasjonale rådet for harmonisering av tekniske krav til legemidler til menneskelig bruk (ICH, kort sagt, barmhjertig) er travelt revidere sin veiledning for gjennomføring av kliniske studier.foran et stort samvær på 31 oktober i USA Food and Drug Administration's kontors nær Washington DC.

I mellomtiden European Medicines Agency har oppfordret EU-regulatorer og andre interessenter å registrere seg for å delta.

Tilbake i Brussel, Helsekommissær Vytenis Andriukaitis nylig stakk opp for Kommisjonen's arbeid på sikring tilførsel av medisiner over hele EU.

svare til polsk MEP Anna Fotyga, han fremhevet det Kommisjonen har jobbet for å sikre kontinuerlig forsyning og er nå ser på "mulige flere måter å adressere mangel på".

Kommisjonæren også slo et ord-eller-to av advarsel ved å skrive det enhver bevisst tilbakeholdelse av forsyninger "kan utgjøre et brudd på både europeiske og nasjonale konkurranseregler".

Vi er ikke sikre på hvor imponert sykehusfarmasøyter i Luxembourg vil bli med kommisjonærens bemerkninger. Sannsynligvis 'ikke veldig' gitt at mangelen har vært et problem i hertugdømmet de siste fem årene.

Sykehusapotekere si de har konsekvent spurt medikament selskaper å gi dem advarsel på forhånd av mangelvare, tilsynelatende til ingen nytte.

RTL rdeporterte at dette betyr farmasøyter er "ikke i stand til å forberede seg, gi legene beskjed om mangel og avklare problemet for pasienter".The Luxembourg Association of Hospital Pharmacists er fast i det Det er kritiske kommunikasjonsproblemer hos leverandørene.

Alt OK i Storbritannia?

Vel, vi vet at det ikke er det. Den nåværende situasjonen er et rot. Men i det minste er det noen gode nyheter for briter som nasjonen varslet organ BSI annonsert det har gitt et CE-merke til et medisinsk utstyr som samsvarer med EU's nye forskrifter. For første gang. Noensinne.

BSI sa ikke hva produkt er eller navngav produsent,men enheten i spørsmålet flyttet til en ny, høyere risikokategori under reglene, og måtte bli re-sertifisert før 2020-fristen for mai.

NHS England, i mellomtiden, har annonsert at barn diagnostisert med en sjelden arvelig øyesykdom det forårsaker blindhet vil være kvalifisert for behandling med en ny genterapi fra januar 2020.

NICE, som håndterer HTA, sa i en uttalelse at dens kostnadseffektivitetsevaluering av dyrt terapi ble avsluttet i løpet av 20 uker i stedet for 38 uker under "høyt spesialisert teknologiprogrammeg".

Meindert Boysen, leder for helseteknologisk evaluering hos NICE sa at Novartis'“viljen til å jobbe med oss ​​tidlig og konstruktivt har gjort det mulig for oss å publisere denne veiledningen på en mye raskere tidslinje enn normalt, noe som er gode nyheter for pasienter".

Tilbake til Brexit ...

Under et forsøk på parlamentarisk lovforslag i Westminster, hvis det ikke er noen ny avtale, og ingen parlamentarisk samtykke for ingen avtale innen 19 oktober, Boris Johnson må be om utvidelse av forhandlingene med EU til 31 Januar 2020.

Helsetjenester tenketanker bør være fornøyde, som i et åpent brev til parlamentsmedlemmer tre av dem - nemlig kongen's fond, Health Foundation og de Nuffield Trust - fremhevet fire områder hvor a no-deal Brexit ville ha en særlig stygg innvirkning.

Dette er bemanning, medisin- og enhetsmangel, omsorg for hjemvendte og finansieringsmangel.

For medisin- og enhetsmangel, despite lager og nye forsyningsruter, tenketankene sier det ekstra byråkrati vil øke importhindrene, samt produksjon kostnader, og spår at den allerede kontantbelagte og underbemannede NHS vil pådra seg anslått £2.3 milliarder ekstra kostnader per år.

I mellomtiden, Storbritannia Kontor for budsjettansvar har spår det Storbritannias offentlige finanser ville være rundt £30 milliarder dårligere ut hvert år i et ikke-avtale-scenario med middels forstyrrelse.

Shadow Foreign Secretary Emily Thornberry har denne uken fortalt parlamentsmedlemmer at hun søker å få tilgang til regjeringen'råd om hva som vil skje med medisiner som kan'ikke lagres, og om domstolene kan bestemme at personer som dør som følge av mangel på slikt medisinerdøde som følge av forsømmelse fra myndighetene.

Grenser til det latterlige

Tom Black, leder av British Medical Association i Nord-Irland, har understreket at no forsikringsmengde fra Johnson regjering over den irske grensen i en ikke-avtale Brexit vil forhindre alvorlige konsekvenser for pasienter.

Det sier han, uavhengig av Storbritannias uttalte intensjon om ikke å vende tilbake til en hard grense, det er i EU'interesser for å beskytte det indre markedet hvis det er der'er ingen forhåndsavtale.

Svart sier at hvis en hard grense kommer tilbake, forsinkelser vil uunngåelig ha en innvirkning on pasienter: "Vi vet hvordan en hard grense ser ut. Lange køer med trafikk, noen ganger 10 timer».

Mellomtiden, Nord-Irland har bare én medisinskole, mens Irland har seks. Og Wmed eksisterende personalmangel i nasjonalt helsevesen, "vi trenger en kontinuerlig flyt av disse legene fra Irland til Nord-Irland" Sa Black.

Bekymringsfullt sa han også det, wmed 750 millioner resepter i året UK over 7,500 forskjellige elementer som kommer fra EU, vil det være “Enorme problemer” for medisiner, spesielt de som trenger kjøling som insulin.

"Hvis pasientene mine hadde et problem, ville jeg sendt dem til Irland for å få resept," han sa, påpeker at UK importerer 100%av dets humane insulin fra Frankrike og Danmark.

På toppen av denne nyheten, Martin McKee, som er professor i europeisk folkehelse ved London School of Hygiene and Tropical Medicine, har skrevet i British Medical Journal å flagge opp omfanget av helseskader Briter kan forvente fra Brexit.

Det meste umiddelbare virkninger, sier McKee, vil være jegøkt selvmord, drap eller vold, alkoholmisbruk, dårlig ernæring og en økning i smittsomme og ikke-smittsomme sykdommer.Wow!

Nyere dokumentlekkasjer, i mellomtiden, vise epilepsi og mental helse medisiner er mest utsatt for mangel.

Og enda en rapport - denne fra Storbritannia i et forskningsprogram for skiftende Europameg - uttaler at a no-deal Brexit ville presse Storbritannia mot en lavkonjunktur av en kombinasjon av hindringer for handel med EU, et falling pund og økt inflasjon.

Og fortsatt, og fremdeles, stirrer Michael Gove TV-kameraene (og kringkasteren Andrew Marr) i ansiktet og sier at rapporter fra ferskvarebransjen om uunngåelige mangler er falske.

Råtne tomater, noen?

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, European Alliance for persontilpasset medisin, Helse, Personlig medisin

Kommentarer er stengt.