#SecurityUnion - #Eurojust lanserer et nytt terrorbekjempelsesregister

| September 5, 2019

I dag (5 september), med kommisjonens støtte, har Eurojust, EUs byrå for rettssamarbeid, lansert et terrorbekjempelsesregister, som skal hjelpe EU-landene til å utveksle informasjon om terrorhandlinger på en rask, effektiv og enhetlig måte. Medlemsstatene deler allerede informasjon med hverandre om mistenkte for terrorhandlinger som er under kriminell etterforskning eller påtale i sine land.

Det nye terrorbekjempelsesregisteret som ble lansert i dag, vil gjøre dem i stand til å gjøre det mer effektivt og effektivt, ettersom Eurojust vil kunne oppdage koblinger mellom terrorsaker i forskjellige medlemsland bedre og gi rettidig og proaktiv tilbakemelding til nasjonale myndigheter samt oppfølging nødvendige tiltak.

Rettferdighet, forbrukere og likestillingskommissær Věra Jourová sa: “Eurojust spiller en nøkkelrolle i å støtte kampen mot grenseoverskridende kriminalitet og terrorisme. Rask utveksling av data kan gjøre eller bryte effektiv etterforskning, og dette nye verktøyet vil sette Eurojust på sterkere fot for å beskytte europeere mot terrorisme. "

Når han talte ved dagens offisielle lansering av registeret, sa sikkerhetsforbundskommissær Julian King: "Det nye terrorbekjempelsesregisteret vil hjelpe dommere og påtalemyndigheter å proaktivt etablere koblinger mellom saker for å sikre at kriminelle og terrorister ikke går ustraffet. Dette nye verktøyet er nok en byggestein i sikkerhetsunionen. "

Etter terrorangrepene i Frankrike i november 2015 tok Frankrike, Tyskland, Spania, Belgia, Italia, Luxembourg og Nederland initiativet til å sette opp et register hos Eurojust. Dagens register er et resultat av at Eurojust utviklet dette initiativet til et verktøy tilgjengelig for alle EU-land.

Pressekonferansen fra den offisielle lanseringen er tilgjengelig på EBS +. For mer informasjon, se pressemelding fra Eurojust og informasjon fra EU-kommisjonen rettssamarbeid og bekjempe terrorisme.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Forsvar, EU, EU-kommisjonen, Terrorisme

Kommentarer er stengt.