EU- # Cuba Joint Council, 09 / 09 / 2019

| September 9, 2019
Fellesrådet EU-Cuba møttes for andre gang 9 september 2019 i Havana, Cuba. Den diskuterte hvordan man kan opprettholde momentum i gjennomføringen av den politiske dialogen og samarbeidsavtalen, som er midlertidig anvendt siden november 2017.

Den politiske dialog- og samarbeidsavtalen mellom EU og Cuba er et tegn på viktigheten vi legger til forholdene våre. Vi håper at det nye kapitlet vi har åpnet kan styrke vennskapet mellom Europas og Cuba-folket ytterligere. Dette er grunnen til at vi er her: for å feire og styrke dialogen og samarbeidet ytterligere.

Federica Mogherini, høy representant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk

Feiringen av dette andre fellesrådet er et eksempel på fremdriften i forholdet til EU. Det gjør det mulig å gjøre rede for denne fremgangen og skissere fremtidige handlinger med gjensidig nytte.

Bruno Eduardo Rodríguez Parrilla, utenriksminister i Cuba

Fellesrådet gjennomgikk de fem strukturerte politiske dialogene som ble lansert under avtalen på sentrale områder: menneskerettigheter, ikke-spredning av masseødeleggelsesvåpen, konvensjonell våpenkontroll, ensidige restriktive tiltak og bærekraftig utvikling.

Den gjennomgikk også bilaterale relasjoner og samarbeidsprogrammer på områder som kultur, energi, landbruk og økonomisk modernisering. De to sidene ble enige om å starte sektorpolitiske dialoger innen energi-, landbruk, miljø og klimaendringer.

Handel og investeringer mellom EU og Cuba, inkludert de ekstraterritorielle virkningene av den amerikanske Helms-Burton-lovgivningen, ble også diskutert.

I tillegg berørte Fellesrådet regionale og globale spørsmål, som den nylige utviklingen i Latin-Amerika og Karibia, inkludert relasjoner mellom EU og CELAC. De diskuterte også koordinering i multilaterale fora på områder som klimaendringer og bærekraftig og inkluderende utvikling.

Fellesrådet ble med-leder av Høyres representant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk Federica Mogherini og Cubas utenriksminister Bruno Rodríguez Parrilla.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU, Europarådet

Kommentarer er stengt.