#EuropeanCommission - von der Leyen presenterer liste over nye kommisjonærer

| September 9, 2019


Europakommisjonens president Juncker møter president-valgt Ursula von der Leyen

President-valgte Ursula von der Leyen i dag (9 september) presenterte formelt sitt utkast til liste over utvalgte kommisjonærer, men kommisjonens overvåkere må imidlertid vente til i morgen for å finne ut porteføljen til hver enkelt, skriver Catherine Feore.

Selv om det er politisk nøytralt, gjenspeiler kommissærene den politiske balansen i EU. Det er ti kommisjonærer fra European People's Party (EPP) - inkludert von der Leyen; fra gruppen sosialister og demokrater (S&D); fem fron Forny Europa (RE - tidligere Alliance of Liberal Democrats); en europeiske konservative og reformister (ECR) og to uavhengige kandidater - hvorav den ene er løst tilknyttet De Grønne.

Dette følger en serie formelle intervjuer President-valgte von der Leyen holdt de siste ukene med hver av de personene som ble foreslått av medlemslandene som kandidater til kommisjonær. Rådet for Den europeiske union må nå vedta denne listen, i samsvar med artikkel 17 (7) i traktaten om Den europeiske union (TEU).

Ikke vanlig seiling

Når det er utpekt, er det et sett med høringer i Europaparlamentet foran det aktuelle utvalget. Europaparlamentet må da gi sitt samtykke til hele kommisjonskollegiet, inkludert presidenten og Unionens høye representant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk / visepresident for den europeiske kommisjon. Når Europaparlamentet har gitt sitt samtykke, utnevner EU-rådet formelt Europakommisjonen.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Økonomi, EU, EU, EU-kommisjonen, kjennetegnet, Utvalgte Artikkel, Politikk

Kommentarer er stengt.