#EUstrivesformore - President-valgte von der Leyen avslører sin 'geopolitiske kommisjon'

| September 10, 2019

Ursual von der Leyen tok til orde for Europaparlamentet, juli 2019

I dag (10 september) presenterte president-valgt Ursula von der Leyen (VDL) teamet sitt og den nye strukturen på neste EU-kommisjonskollegium. Den nye strukturen gjenspeiler prioriteringene og ambisjonene som er beskrevet i de politiske retningslinjene som fikk bred støtte fra Europaparlamentet i juli, skriver Catherine Feore.

VDL ønsker at EU skal lede på en "overgang til en sunn planet og en ny digital verden". Men hun er opptatt av å understreke at ingen skal være igjen. På noen måter har hun adoptert språket til Macron og et Europa som beskytter. Hun henviste til å skape muligheter for alle uansett hvor de bor, deres kjønn, deres alder.

President-valgt Ursula von der Leyen sa: “Vi vil ta modige tiltak mot klimaendringer, bygge vårt partnerskap med USA, definere våre forbindelser med et mer selvhevdende Kina og være en pålitelig nabo, for eksempel til Afrika. Dette teamet må stå opp for våre verdier og standarder i verdensklasse. Kommisjonen min vil være en geopolitisk kommisjon forpliktet til bærekraftig politikk. Og jeg vil at EU skal være verge for multilateralisme. Fordi vi vet at vi er sterkere ved å gjøre sammen det vi ikke kan gjøre alene. ”

Den utvalgte presidenten omtalte gjentatte ganger den nye kommisjonen som "en geopolitisk kommisjon".

Tidligere i år, den European Council on Foreign Relations oppdraget YouGov til å utføre undersøkelser som dekker mer enn 60,000 mennesker over hele Europa, fant studien at europeiske borgere ser ut til å være mer entusiastiske over at EU påtar seg en sterkere geopolitisk rolle enn reflektert av dagens EU-politikk.

ECFR - European Council on Foreign Relations

Det vil være tre konserndirektører (Vestager, Dombrovskis, Timmermans) og ytterligere fem visepresidenter, inkludert den høye representanten, Josep Borrell. Det gjør en ganske topp tung åtte visepresidenter.

Tre konserndirektører vil ha en dobbel funksjon. De vil begge være visepresident ansvarlig for et av tre kjerneemner på presidentenes agenda og kommisjonærer.

Konserndirektør Frans Timmermans (Nederland) vil koordinere arbeidet med European Green Deal. Han vil også administrere klimahandlingspolitikk, støttet av Generaldirektoratet for klimatiltak.

Urval av president Ursula von der Leyen sa at Europas Green Deal ville bli Europas kjennetegn: “De som handler først og raskest, vil være de som griper mulighetene fra den økologiske overgangen. Jeg vil at Europa skal være frontløperen. Jeg vil at Europa skal være eksportør av kunnskap, teknologier og beste praksis. ”

Timmermans er en første visepresident i den nåværende kommisjonen, i sin nåværende stilling har han vært en sterk talsmann for og forsvarer for rettsstaten og EUs grunnleggende verdier.

Konserndirektør Margrethe Vestager (Danmark) vil koordinere hele agendaen vår om et Europa som passer for den digitale tidsalderen. At EVP vil beholde sin rolle som kommisjonær for konkurranse, ble overrasket.

President-valgt Ursula von der Leyen sa: "Vi må gjøre vårt indre marked egnet for den digitale tidsalderen, vi trenger å utnytte kunstig intelligens og big data, vi må forbedre cybersikkerheten og vi må jobbe hardt for teknologisk suverenitet. ”

Big tech vil være bekymret for denne påstanden om et behov for teknologisk suverenitet. Vestagers avgjørelser som konkurransekommissær i det nåværende mandatet gjorde mange av disse selskapene rasende, også ettersom EUs arbeid med databeskyttelse, copyright og digital omsetningsavgift raset de selskapene som mente at EU fokuserte urettferdig på dem.

Valdis Dombrovskis vil bli konserndirektør for en Økonomi som fungerer for mennesker som vil være en fortsettelse av hans nåværende rolle, men uten at Pierre Moscovici skal oppå ham. Hans rolle vil dekke finansielle tjenester, støttet av Generaldirektoratet for finansiell stabilitet, finansielle tjenester og kapitalmarkedsunionen.

President-valgt Ursula von der Leyen sa: “Vi har en unik sosial markedsøkonomi. Det er kilden til vår velstand og sosiale rettferdighet. Dette er desto viktigere når vi står overfor en tvillingovergang: klima og digitalt. Valdis Dombrovskis vil lede vårt arbeid for å samle det sosiale og markedet i økonomien vår. ”

De fem andre visepresidentene

Josep Borrell (Spania, nåværende spanske utenriksminister): HR / VP-utpekt, Et sterkere Europa i verden;

Věra Jourová (Tsjekkia, kommisjonær i Juncker-kommisjonen): Verdier og åpenhet;

Margaritis Schinas (Hellas, tidligere MEP, mangeårig tjenestemann i EU-kommisjonen): Protecting our European Way of Life;

Maroš Šefčovič (Slovakia, visepresident i Juncker-kommisjonen): Interinstitutionelle forhold og framsyn;

Dubravka Šuica (Kroatia, MEP): Democracy and Demography.

De andre utpekte kommisjonærene er:

Johannes Hahn (Østerrike) vil være ansvarlig for 'Budsjett og administrasjon', og vil rapportere direkte til kommisjonens president Ursula von der Leyen. Som mangeårig medlem av college, vet han om viktigheten av å pleie en moderne administrasjon.

Didier Reynders (Belgia), som trente som advokat, er en meget erfaren tidligere nasjonal finansminister, utenriks- og europeiske minister og minister for defence. I den nye kommisjonen vil han være ansvarlig for 'rettferdighet' (inkludert emnet for rettsstaten).

Mariya Gabriel (Bulgaria) er en nåværende EU-kommisjonær. Hun jobbet med engasjement og energi på det digitale portefølje, og nå går videre for å skape nye perspektiver for den unge generasjonen ('Innovasjon og ungdom').

Stella Kyriakides (Kypros) er medisinsk psykolog med mange års erfaring innen sosiale forhold, helse og kreftforebygging. Hun vil lede helse-porteføljen.

Kadri Simson (Estland) er et mangeårig medlem av det estiske parlamentet og minister for økonomiske saker og infrastruktur. Hun vil være ansvarlig for energiporteføljen.

Jutta Urpilainen (Finland) var ikke bare finansminister og mangeårig medlem av det finske parlamentets utenrikskomité; hun har også jobbet som en spesiell utsending i Etiopia. Hun vil overta ansvaret for 'Internasjonale partnerskap'.

Sylvie Goulard (Frankrike), tidligere MEP, er en dedikert og overbevist europeer. Som kommisjonær for det indre marked vil hun lede vårt arbeid med industripolitikk og fremme det digitale indre marked. Hun vil også være ansvarlig for det nye generaldirektoratet for Forsvar Industri og rom.

László Trócsányi (Ungarn) er Ungarns tidligere justisminister. Han vil lede 'Omgivelser og utvidelsesporteføljen.

Phil Hogan (Irland), den sittende kommisjonæren for jordbruk, vil bringe sin erfaring til den nye kommisjonen i "Trade" -porteføljen.

Paul Gentiloni (Italia), tidligere italiensk statsminister og utenriksminister, vil dele sin store erfaring med porteføljen 'Economy'.

Virginijus Sinkevičius (Litauen), litauisk minister for økonomi og innovasjon, vil være ansvarlig for 'Miljø og hav'.

Nicolas Schmit (Luxembourg) tar med seg erfaringer fra Europaparlamentet og sin tjeneste som nasjonal sysselsettingsminister Arbeids, og vil nå være ansvarlig for 'Jobs' portefølje.

Helena Dalli (Malta) har viet sitt politiske liv til likestilling, og har fungert som minister for sosial dialog, forbrukerforhold og borgerlige friheter, og også som minister for europeiske anliggender og likestilling. Hun vil lede likestillingsporteføljen.

Janusz Wojciechowski (Polen) var et mangeårig medlem av Europaparlamentet i landbruket Komite og er for tiden medlem av Den europeiske revisjonsretten. Han vil være ansvarlig for porteføljen 'Landbruk'.

Elisa Ferreira (Portugal) er for øyeblikket viseguvernør for Banco de Portugal. Hun har vært medlem av Europaparlamentet i mange år, og var den portugisiske plan- og miljøministeren. Hun vil lede porteføljen 'Samhold og reformer'.

Rovana Plumb (Romania) er medlem av Europa-parlamentet (visepresident i gruppen Social and Democrats)), Og er tidligere nasjonal miljø- og klimaminister, minister for labour, minister for europeiske fond, utdanningsminister og samferdselsminister. Hun vil være ansvarlig for "Transport" -porteføljen.

Janez Lenarčič (Slovenia) er en slovensk diplomat. Han var statssekretær for europeiske Anliggender, og samarbeidet tett i flere år med FN, Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa og EU. Han vil være ansvarlig for porteføljen 'Crisis Management'.

Ylva Johansson (Sverige) er nasjonal arbeidsminister og også tidligere minister for skoler og minister for helse og eldreomsorg og medlem av det svenske parlamentet. Hun er også en høyt respektert ekspert innen sysselsetting, integrering, helse og velferd. Hun vil lede porteføljen 'Hjemmesaker'.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Økonomi, EU, EU-kommisjonen, kjennetegnet, Utvalgte Artikkel, Politikk

Kommentarer er stengt.