Mer enn halvparten av EUs myndigheter klarer ikke å levere en plan for å kutte #AirPollution

| September 11, 2019
Fem måneder etter fristen venter fortsatt EU-tjenestemenn på at femten medlemsland skal beskrive programmene sine for å forbedre luftkvaliteten.

De nasjonale myndighetene skulle legge fram omfattende detaljerte planer for å redusere sine nasjonale utslipp av farlige miljøgifter - det såkalte 'National Air Pollution Control Program (NAPCP)' - innen april 2019, men fem måneder senere har mindre halvparten av dem levert.

EEB Clean Air Policy Officer Margherita Tolotto sa: "Dette er et utrolig bekymringsfullt tegn: ved å ignorere denne juridiske forpliktelsen, forsømmer nasjonale myndigheter sin plikt til å levere renere luft."

Av de femten landene som ikke klarte å legge fram en endelig plan, har Kroatia, Irland, Latvia og Slovakia bare sendt inn et utkast til versjon, mens Bulgaria, Tsjekkia, Frankrike, Hellas, Ungarn, Italia, Luxembourg, Malta, Romania, Slovenia og Spania ikke arkiver noen plan i det hele tatt, viser a liste publisert av EU-kommisjonen.

Som demonstrert av bølgen av overtredelsesprosedyrer for luftkvalitet de siste årene [1], for mange medlemsland gjør ikke nok for å takle luftforurensning og beskytte innbyggernes helse.

Gjennom sine NAPCP er myndighetene pålagt å detaljere hvordan de vil nå de nasjonale målene for utslippsreduksjon for 2020 og 2030 som de ble enige om når de vedtok de reviderte Nasjonalt utslippsdirektiv for mindre enn tre år siden. [2] Dette direktiv kompletterer rollen til EUs luftkvalitetsstandarder, som setter maksimale konsentrasjonsnivåer for visse miljøgifter i luften vi puster inn.

Tolotto sa: “Nasjonale myndigheter må slutte å leke med innbyggernes helse og så snart som mulig avklare hvordan de har til hensikt å oppfylle minimumsforpliktelsene sine for å kutte luftforurensninger. Det er ingen tid å tape. ”

[1] EEB har fulgt saker om overtredelse av luftkvalitet i mange år. I juli 2019, kommisjonen sendte Bulgaria og Spania for retten for gjentatte ganger å bryte EUs luftkvalitetsstandarder. I 2018, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia, Romania og Ungarn sto overfor en overtredelsesprosedyre. Dette kronologisk liste over pressemeldinger sporer historien over 20017 og 2018.[2] Medlemslandenes politikk og tiltak for å redusere utslipp av luftforurensende stoffer er også gjort tilgjengelig av European Environment Agency.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Luftkvalitet, Miljø, EU, Forurensing

Kommentarer er stengt.