EU trapper opp støtten for å forhindre voldelig ekstremisme og #Radikalisering i #CentralAsia

| September 12, 2019

EU-kommisjonen har mobilisert ytterligere € 4 millioner for å støtte media, sivilsamfunnsorganisasjoner og aktive borgere i Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan for å forhindre voldelig ekstremisme og motvirke radikalisering. De nye prosjektene vil støtte opplæring og profesjonalisering av lokale journalister, aktivister og presseansvarlige for å produsere innhold av høy kvalitet, mens det skal lages faktasjekking av plattformer for å flagge falske nyheter.

Handlingen, gjennom Instrument bidra til stabilitet og fred, vil også bidra til å bekjempe desinformasjon, øke motstandskraften til lokalbefolkningen og minoriteter og utvikle motfortellinger. Støtten som ble kunngjort i dag, vil konsolidere og fremme aktiviteter startet gjennom et tidligere samarbeid med NGO Internews, for å fremme regionalt samarbeid og samproduksjon av innhold relatert til fred og stabilitet. Dagens konferanse på European Endowment for Democracy i Brussel vil presentere og vise frem hovedresultatene og resultatene fra den første fasen. Mer informasjon er tilgjengelig her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Sentral-Asia, EU, EU-kommisjonen, radikalisering, Terrorisme

Kommentarer er stengt.