# Erasmus + - EU øker deltagelsen av afrikanske studenter og ansatte i 2019

| September 13, 2019

EU har investert ytterligere € 17.6 millioner for å støtte over 8,500 nyutvalgte afrikanske studenter og ansatte for å delta i Erasmus + i 2019. Denne økningen i Erasmus + -finansieringen er enda et skritt mot forpliktelsen kunngjort av president Jean-Claude Juncker i sitt State of the Union tale i september 2018 for å ha støttet 35,000 afrikanske studenter og forskere av 2020.

Utdannings-, kultur-, ungdoms- og idrettskommissær Tibor Navracsics sa: “Å styrke unge mennesker i Afrika er nøkkelen til å bygge en bedre fremtid. Dette betyr å fremme utdanning, og i år har vi særlig fokusert på å styrke samarbeidet med virksomheter for å sikre at unge mennesker i Afrika tilegner seg alle ferdighetene de trenger for yrkeslivet. Prosjekter som støtter innovative læringsmetoder, entreprenørskap og åpner for muligheter for å finne jobber innen viktige områder som mat, agribusiness og energitransformasjon er nøkkelfunksjonene i årets utvalg. Dette er plusset som Erasmus + gir. ”

Det internasjonale kommisjonær for samarbeid og utvikling, Neven Mimica, sa: “Alliansen Afrika-Europa handler først og fremst om mennesker. Vi ønsker å investere i kvalitetsopplæring i Afrika. Vi ønsker å styrke forbindelsene mellom europeiske og afrikanske studenter og institusjoner for høyere utdanning. Å gi dem sjansen til å utveksle kunnskap og inspirere hverandre vil øke inkluderende sosioøkonomisk vekst og redusere fattigdom og ulikhet. På toppen av dette vil det utstyre afrikanske studenter med ferdighetene de trenger for å finne anstendige jobber. ”

Resultatene fra 2019 Erasmus + samtalen bringer det totale antallet utvekslinger mellom Afrika og Europa til 26,247 siden starten av programmet i 2014 og på god vei til å møte 2020-målet om å støtte 35,000 mennesker som kunngjort i Africa-Europe Alliance for bærekraftig investering og jobber. I år vil 8,555 afrikanske og 4,649 europeiske universitetsstudenter og ansatte dra nytte av utvekslinger i 53 afrikanske land og de europeiske 34-landene som deltar i Erasmus + -programmet. Studentene kan være i utlandet i opptil ett år, mens personalutvekslingen varer opptil to måneder.

Den ekstra finansieringen på € 17.6m - som kommer fra kommisjonens eksterne finansielle instrumenter og EU Trust Fund for Africa - har styrket deltagelsen av afrikanske statsborgere med 40% totalt. For land i Vest-Afrika og Afrikas Horn har antall stipender mer enn doblet seg takket være de ekstra pengene. Det har også gjort det mulig å inkludere flere land i programmet, som Eritrea, Sierra Leone, Liberia, Kongo og Burundi, og å øke antall utvekslinger, spesielt for Benin, Kapp Verde, Mali, Niger, Nigeria og Somalia .

I tillegg til å konkurrere mot de beste studentene over hele verden, fikk 313 unge studenter fra 33 afrikanske land stipend for Erasmus Mundus felles mastergradsprogrammer. Dette er opp fra 239-stipend fra 27 afrikanske land i fjorårets utvalg. Afrikanske institusjoner er i økende grad involvert i å undervise i Erasmus Mundus Joint Master-programmene, med 46-institusjoner fra kontinentet som samarbeider om å kjøre 44-programmene som ble valgt ut i år. De spenner fra spesialiserte universiteter til forskningsinstitutter som er aktive innen områder som smittsomme sykdommer, biologisk mangfold og økosystemer, eller utnytte kraften i skyberegning til fordel for miljøet.

35-prosjekter som fremmer kapasitetsbygging i høyere utdanning som er designet for å forbedre kvaliteten og innovasjonen til programmer i afrikanske universiteter, er valgt for støtte. Årets utvalg dekker et bredere spekter av land enn noen gang før, med Madagaskar, Komorene, Mauritania og Guinea som deltar i tillegg til de mer tradisjonelle partnerne, noe som er et tegn på at Erasmus + lykkes med å nå ut til nye institusjoner på kontinentet.

Videre er 39 småskala-prosjekter valgt for finansiering som hjelper til med å bygge kapasitet i ungdomssektoren med afrikanske partnere. Disse prosjektene, som involverer ungdomsorganisasjoner og ideell sektor (frivillige organisasjoner og sosiale virksomheter for eksempel), fremmer uformell læring og hjelper unge mennesker med å starte egne virksomheter og spille en aktiv rolle i lokalsamfunnene.

Bakgrunn

Investering i inkluderende og rettferdig kvalitetsopplæring for alle er en sentral prioritering for EU, i tråd med EU FNs mål for bærekraftig utvikling. Utdanning på alle nivåer og investeringer i unge mennesker er avgjørende for forbedringer i ferdigheter og sysselsetting, for bærekraftig vekst og for aktivt statsborgerskap.

Å investere i mennesker ved å investere i utdanning og ferdigheter er en av hjørnesteinene i Afrika-Europa Alliansen, som tar sikte på å ta EUs partnerskap med Afrika til neste nivå. For å gjøre det foreslår kommisjonen å øke investeringene, ytterligere tiltrekke private investorer, for å støtte utdanning og kompetanseutvikling for ansettelsesevne, samt å øke handel og forbedre forretningsklimaet.

Foruten å sette opp nye områder og nye kanaler for samarbeid, søker Africa-Europe Alliance også å utnytte potensialet i EUs eksisterende programmer for internasjonalt samarbeid. Å kanalisere ytterligere finansiering til Erasmus + øker deltagelsen fra afrikanske mennesker og organisasjoner med mål om å støtte mobiliteten til 35,000-studenter og forskere fra det afrikanske kontinentet av 2020, noe som fører til et totalt antall 105,000 av 2027.

Erasmus + er EUs program for utdanning, trening, ungdom og idrett for perioden 2014-2020. Erasmus + finansierer akademisk mobilitet og ungdomsmobilitet og samarbeid mellom Europa og andre regioner i verden, inkludert Afrika, der det støtter aktiviteter som er nøye samsvaret med EUs politiske prioriteringssamarbeid for kontinentet. Afrikanske land har vært i stand til å delta i Erasmus + som partnerland siden 2014.

Mer informasjon

Faktaark

Afrika-Europa Alliansen

Afrika-EU Partnerskap

Erasmus+

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Utdannelse, Erasmus, Erasmus +, EU, EU-kommisjonen

Kommentarer er stengt.