Nord-Irlands DUP sier at det fortsatt er tid for #Brexit-grenseavtale

| September 16, 2019
Nord-Irlands parti hvis 10 parlamentsmedlemmer støtter den britiske statsministeren Boris Johnsons regjering mener en avtale kan gjøres i løpet av de kommende ukene for å opprettholde en åpen grense i Irland, sa et seniormedlem søndag (15 september), skriver Conor Humphries.

Den såkalte backstop-mekanismen for å opprettholde den sømløse irske grensen etter Brexit har vist seg å være en sentral hindring for å enes om en skilsmisseavtale mellom EU og Storbritannia, som er nødvendig for å unngå en uordentlig britisk utreise fra EU den 31 oktober.

Tiden mellom nå og 31 oktober betyr at muligheten til å finne en løsning fortsatt gjenstår, ”skrev den demokratiske unionistpartisjefen, Jeffrey Donaldson, i Sunday Independent, Irlands mest solgte søndagsavis.

"DUP er opptatt av å oppnå den avtalen, og det samme ønsket eksisterer i den britiske regjeringen," sa han.

Donaldson sa imidlertid at det var utbredt motstand blant pro-britiske fagforeningsmenn i Nord-Irland mot EUs nåværende "backstop" -forslag.

Forslaget kan holde Nord-Irland effektivt inne i EUs tollunion og det indre marked, og skape barrierer for handel med resten av Storbritannia.

"Vi må avtale alternative ordninger for å beskytte handel og samarbeid over landegrensene i form av praktiske løsninger som ikke bryter kjerneprinsippene i Belfast / Langfredagsavtalen," sa han og refererte til fredsavtalen 1998 som krever samtykke mellom pro-britiske fagforeningssamfunn og irske nasjonalister.

Donaldson sa at ingen fagforeningsmedlemmer i Nord-Irlands forsamling støttet backstoppen, og den "harde politiske virkeligheten" er at "alt som ikke beordrer støtte fra andre samfunn er dømt til å mislykkes".

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, EU, Irland, Nord-Irland, UK

Kommentarer er stengt.