#WiFi4EU - Ny oppfordring til kommuner å søke om gratis Wi-Fi-nettverk i offentlige rom

| September 17, 2019

På 19 september kl 13h CEST vil kommisjonen starte en ny utlysning av søknader om WiFi4EU bilag for å sette opp gratis Wi-Fi-nettverk i offentlige rom, inkludert rådhus, offentlige biblioteker, museer, offentlige parker eller torg.

Samtalen er åpen for kommuner eller grupper av kommuner i EU frem til 20 september 2019 kl 17: 00 CEST. Kommunene vil kunne søke om 1,780-kuponger, verdsatt til € 15,000 hver. Kommisjonær for digital økonomi og samfunn, Mariya Gabriel, sa: "Det er med stor glede at jeg kan kunngjøre åpningen av samtalen for tredje runde med WiFi4EU-kuponger. Med nesten 6000 tilskuddsavtaler som allerede er signert, er det spennende å se de umiddelbare fordelene som dette initiativet gir livene til innbyggerne. ”

WiFi4EU-ordningen administreres gjennom en rekke samtaler, og dekker alle 28 EU-land, samt Norge og Island. Når kommuner har registrert seg på den dedikerte WiFi4EU Portal de kan søke om kupong med bare ett klikk. Kommisjonen velger mottakere etter først til mølla-basis, samtidig som den sikrer geografisk balanse.

De to første WiFi4EU-anropene for søknader har funnet sted i stor grad, med over 23,000-kommuner registrert i Portal og 6,200-kuponger tildelt så langt. Den nåværende samtalen markerer den tredje av fire samtaler som var planlagt før slutten av 2020.

Mer informasjon er tilgjengelig online, I Spørsmål og svar og en faktaark, mens a kart illustrerer antall kommuner i hele Europa som hittil har dratt nytte av ordningen.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen

Kommentarer er stengt.