Kommisjonen kunngjør vinnerne av #EUContestForYoungScientists

| September 18, 2019

Vinnerne av EU Contest for unge forskere ble kunngjort på 17 september i løpet av 31st utgave av konkurransen som blir holdt i Sofia, Bulgaria.

I år ble toppprisene tildelt Adam Kelly fra Irland for prosjektet “Optimalisert simulering av generelle Quantum Circuits”, Magnus Quaade Oddershede fra Danmark for “Vingespissens innflytelse på effektiviteten av flyvinger”, Alex Korocencev og Felix Christian Sewing fra Tyskland for “Hoverboard - et magnetisk levitert kjøretøy”, og Leo Li Takemaru og Poojan Pandya fra USA for “Undersøke rollen til den nye ESCRT-III rekrutterer CCDC11 i HIV-knopping: Identifisere et potensielt mål for antiviral terapi”.

Vinnerne vil motta € 7000 for hvert av de fire fremragende prosjektene. Carlos Moedas, kommisjonær for forskning, vitenskap og innovasjon, sa: ”Jeg gratulerer vinnerne av årets konkurranse med deres enestående prestasjon. Jeg er overbevist om at vi vil se mange av 154-deltakerne treffe overskriftene de kommende årene med banebrytende funn og nyvinninger. Vi trenger alle de lyse sinnene i Europa for å gjøre positive og konsekvensfulle endringer! ”

EU-konkurransen for unge forskere, som ble opprettet av EU-kommisjonen i 1989, tar sikte på å gi studentene muligheten til å konkurrere med de beste av sine samtidige på europeisk nivå, møte andre med samme evner og interesser og få veiledning fra noen av de mest fremtredende forskere i Europa. Det kompletterer og støtter nasjonal innsats for å tiltrekke unge mennesker til å studere vitenskap, teknologi, ingeniørvitenskap og matematikk (STEM), og til slutt å etterfølge karrierer innen vitenskap og forskning. Antallet deltagende unge forskere har steget fra 53 i den første konkurransen i 1989 til et gjennomsnitt på 150 i året. Mer informasjon om selve prisen og de andre vinnerne er tilgjengelig her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen

Kommentarer er stengt.