#Croatia - EU investerer i helseforskningssenter i verdensklasse for barn

| September 18, 2019

EU investerer mer enn € 48 millioner fra European Regional Development Fund å utvide Barnesykehuset i Srebrnjak, i utkanten av Zagreb, Kroatia. Prosjektet innebærer bygging av et 15,000-m2-anlegg og innkjøp av forskning og medisinsk utstyr, for å transformere sykehuset til et klinisk forskningssenter hvor nye medisiner kan utvikles og brukes.

Når det er ferdig i februar 2022, vil sykehuset fokusere på å behandle vanlige og kroniske sykdommer hos barn og unge.

Kommisjonær for helse og mattrygghet Vytenis Andriukaitis (avbildet) sa: "EUs samhørighetspolitikk handler om å forbedre folks liv, og i dette tilfellet, om å redde liv. Takket være dette prosjektet vil barn i Kroatia dra nytte av den siste medisinske forskningen, og kroatiske forskere vil glede seg over fasiliteter i verdensklasse nær Zagreb for å utføre arbeidet sitt. ”

Målet med prosjektet er også å beholde dyktige medisinske forskere og praktikere i Kroatia, med en forventet økning i sykehuspersonalet med 67%. Senterets arbeid vil omfatte medisinske felt som astma, allergier, revmatologi, kardiologi, pediatrisk kirurgi, idrettsmedisin, rehabilitering og kliniske studier. Endelig vil det nye anlegget ha en miljøvennlig design, med redusert avfalls- og vannforbruk.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Kroatia, EU

Kommentarer er stengt.