Grønt lys for et #PermanentTax-utvalg

| September 18, 2019

Koordinatorer i Økonomi- og valutakomiteen i Europaparlamentet har blitt enige om å opprette et permanent underutvalg for skatt og økonomisk kriminalitet.

Parlamentets presidentkonferanse vil nå måtte godkjenne underutvalget, og det nøyaktige mandatet er ennå ikke avtalt. Underutvalget følger med fra tre spesialkomiteer og en utredningskomité og er en langvarig etterspørsel fra de grønne / EFA-gruppen.

MEP Sven Giegold, finans- og økonomisk politisk talsperson for de grønne / EFA-gruppen, sa: “Avgjørelsen er en seier for alle oss som ønsker å få slutt på den skumle skattepraksisen og ulovlige aktiviteter som undergraver det globale økonomiske systemet og brudd samfunnene våre.

Nå vil endelig parlamentet ha verktøyene til å være proaktive og sterkere i kampen mot skatteunngåelse, unndragelse og relaterte økonomiske forbrytelser.

- Viktige reformer som å forbedre EUs standarder for hvitvasking av penger og oppdatere skatteregler for den digitale økonomien kommer snart. Derfor vil det være mye arbeid for parlamentet for å sikre at medlemslandene leverer for EU-borgere.

"Nå er det opp til den nye EU-kommisjonen å vise den samme typen ambisjoner i kampen mot skatteunngåelse og unndragelse."

"Hvert par år har vi hatt skandaler fra Luxleaks til Panama Papers, og parlamentet har bare vært reaktive gjennom forskjellige ad hoc-komiteer. Nå sender parlamentet en sterk melding om at det er på europeiske borgers side, og vi kan bare fikse det ødelagte skattesystemet vårt hvis vi samarbeider på europeisk nivå.

"Vi vil aldri oppnå sosial rettferdighet uten skatterettferdighet, og det er derfor dette er en seier for innbyggerne for Europaparlamentet å endelig opprette et permanent underutvalg for skatt.

"Nå er det tid for alle medlemsland å endelig ta spørsmålet om skatteunndragelse og unngåelse på alvor."

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , ,

Kategori: En forsiden, Selskapsskatteregler, EU, EU, skatte~~POS=TRUNC unnvike, Skatt

Kommentarer er stengt.