Visepresident Šefčovič som leder 3rd runde av politiske trilaterale gasssamtaler med #Russia og #Ukraine

| September 19, 2019

I dag (19 september), 3rd runde trilaterale samtaler på politisk nivå med Russland og Ukraina om den langsiktige transporten av gass gjennom Ukraina post-2019 finner sted i Brussel. I forkant av møtet, Energy Union Vice President Maroš Šefčovič (Bildet) holder bilaterale samtaler med både Ukrainas delegasjon ledet av energiminister Oleksiy Orzhel og Russlands delegasjon ledet av energiminister Alexander Novak. Administrerende direktører i Naftogaz og Gazprom er også til stede. Šefčovič sa: "Jeg er overbevist om at fremskritt vil sende et sterkt positivt signal til markedet og til forbrukere i forkant av vintersesongen." Samtalene vil fokusere på følgende områder: hvordan man reflekterer EUs energiregler i den fremtidige rammeavtalen, passende lengden på den fremtidige kontrakten, de nødvendige volumene med fleksibilitet og tariffene. Tidligere politiske trilaterale samtaler fant sted 17 juli 2018 og på 21 januar 2019. Morgendagens møte starter kl 14h30 og vil bli fulgt av et pressepunkt av visepresident Šefčovič på VIP hjørnet på 17. Den vil bli overført live EBS.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Energi, energimarkedet, Energisikkerhet, EU, EU-kommisjonen, European Energy Security Strategy

Kommentarer er stengt.