#FUW truer rettslige skritt hvis grensene tillater 'bakdør' for tollfri import

| September 27, 2019

Farmers 'Union of Wales sier det er forberedt på å utfordre eventuelle svikt fra den britiske regjeringen med å håndheve tollkontrollen på en måte som gjør det mulig å få en "bakdør" for tollfri import etter Brexit, og vil gjøre det gjennom domstolene hvis nødvendig.

FUW-president Glyn Roberts (som talte etter et industrimøte i Builth Wells for å diskutere det skadelige fallet i storfepriser)avbildet) sa: "Siden utkast til importtollsatser og forslaget om å tillate tollfri import fra Republikken Irland til Nord-Irland ble publisert i mars, har vi gjentatte ganger skrevet til statssekretærer som understreker skaden som de lave prisene vil føre til walisiske jordbruk, samt øke bekymringene i en rekke møter.

"Vi har også stilt spørsmål om lovligheten av å sette tollsatser på null på den irske landegrensen, og fremhevet sannsynligheten for at dette vil åpne en bakdør for smugling til fastlandet med mindre tollkontrollene i havner som Liverpool håndheves strengt."

Roberts sa at uten slike kontroller, kunne produkter som irsk storfekjøtt, som burde være underlagt tollsatser når de kommer inn i Wales, England eller Skottland, kunne krysse fra Nord-Irland til havner som Liverpool tollfri.

"Det vil ha en ødeleggende innvirkning på bønder i Storbritannia, fordi vi ville være underlagt at full toll blir belastet for vår egen eksport, og det vil også åpne en inngangsdør for tollfri import fra andre deler av EU enn republikken."

Roberts sa at forberedelsene til å håndheve slike kontroller så ut til å være minimale til tross for 31 oktober Brexit-dato og forpliktelser i henhold til WTO-regler for å sikre overholdelse av tollregler. Han sa også at noen fryktet at denne fiaskoen kan utgjøre en "avkriminalisering" av smugling til Storbritannia.

"Vi har allerede diskutert med andre muligheten for rettslige skritt hvis dette skjer, og vi er sikre på at det vil være en åpen og avsluttende sak.

"Den åpenbare veien rundt dette er å sikre at vi ikke forlater EU uten en avtale, som fortsetter å bli truet av statsministeren til tross for lovgivningen som er satt i verk for å forhindre at dette skjer."

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Jordbruk, Økonomi, EU, Wales

Kommentarer er stengt.