Huawei har gitt et "fredsoffer" til USA i et forsøk på å avvante den potensielt sterkt skadelige konflikten mellom de to sidene.

| September 28, 2019

Huawei har gitt et "fredsoffer" til USA i et forsøk på å avvante den potensielt sterkt skadelige konflikten mellom de to sidene.

Sjefen for den kinesiske telekomgiganten, som står overfor et forbud i USA, har sagt at han var åpen for en dialog med Washington og var villig til å “lisensiere hele Huawei 5G-plattformen til ethvert amerikansk selskap som ønsker å produsere den og installere den og betjen den, helt uavhengig av Huawei ”.

Huawei, verdens største produsent av telekommunikasjonsutstyr, har vært på en amerikansk svarteliste siden mai i løpet av bekymring for at utstyret kan brukes av Beijing til å spionere. Huawei har gjentatte ganger benektet påstander om at det ville hjelpe den kinesiske regjeringen å spionere på eller forstyrre andre lands telekomsystem.

De nylige forbikjøringene fra selskapet til USA ble sitert av Dr. Hui Cao, sjef for strategi og politikk ved Huawei EU, som holdt tale på et arrangement i Brussel. Han sa: "Dette er et fredsoffer som vi håper vil bli vurdert."

Huawei Technologies Co Ltds grunnlegger og administrerende direktør Ren Zhengfei sa også på torsdag at selskapet allerede produserer 5G-basestasjoner som er fri for amerikanske komponenter og planlegger å mer enn doble produksjonen neste år. Fra oktober produserer selskapet 5,000 av basestasjonene for mobilkommunikasjon 5G per måned, og neste år planlegger det å lage omtrent 1.5 millioner stasjoner, sa han.

Dr. Cao snakket separat på et arrangement om hvordan 5G kan bidra til å fremme det som er kjent som "tilkobling til transport", og banet vei for "tryggere veier og et renere miljø."

Han sa at selskapet hans "kan bli en uunnværlig partner for Den europeiske union", da det streber etter å utvikle sikre og pålitelige nettverk for å styrke en felles digital fremtid over hele kontinentet.

Debatten "DigitALL" hørte at Europa kunne spille en ledende rolle i 5G mobilkommunikasjonsrevolusjonen ved å utvikle Digital Trust med sine teknologipartnere.

"EUs teknologisuverenitet - med vekt på cybersikkerhet, databeskyttelse og personvern - vil bli forbedret ved å jobbe tett med IKT-industrien," sa Dr. Cao.

"Som verdens ledende leverandør av telekommunikasjonsutstyr, er Huawei klar til å ta opp EUs bekymringer rundt en hel rekke spørsmål, fra datastyring og AI-etikk til styring av forsyningskjeden risiko for utstyr som brukes i Europas kritiske infrastruktur og digitale systemer," Dr. Cao påpekte.

I en tale med et publikum av analytikere presenterte Dr. Cao Huaweis 2025 Global Industry Vision-rapport, som beskriver 10 Megatrends i IKT-utvikling som kan forventes i løpet av de neste fem årene.

"Hvis EU fremover tenker og griper mulighetene disse nye teknologiene representerer, kan det lede verden i den digitale revolusjonen, samtidig som det opprettholder en klok tilnærming til teknologisuverenitet," sa Dr. Cao.

10 “Megatrends” identifisert i Huaweis Global Industry Vision 2025-rapport, og som former fremtiden og inspirerer en ny tidsalder for digital inkludering, inkluderer:
- Lære å leve med roboter: adopsjonsfrekvensen for intelligente innenlandske roboter vil nå 14% med 2025.
- Lære å jobbe med roboter: industriroboter vil jobbe side om side med mennesker i produksjon, med 103 roboter for hver 10,000-ansatte introdusert av 2025.
- Super Sight: prosentandelen av selskaper som bruker Augmented og Virtual Reality vil øke til 10%.
- Utvidet kreativitet: 97% av store selskaper vil bruke AI i sine tjenester eller virksomhet.
- Kommunikasjon vil bli friksjonsfri: bedrifter vil utnytte 86% av dataene de produserer effektivt.
- Null søk nødvendig: adopsjonsfrekvensen for intelligente personlige digitale assistenter vil nå 90per prosent.
- Biler vil i økende grad bli koblet til Internett og til hverandre: C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything) -teknologi vil bli installert i 15% av verdens kjøretøy.

mengden av globale data som produseres årlig vil nå 180 zettabyte.

Dr. Cao sa at 5G-nettverk vil dekke 58% av verdens befolkning med 2025.

"Vi vil leve i en stadig mer symbiotisk økonomi. 85% av forretningsapplikasjonene vil være skybasert."

Han sa: ”Vi levde i historiske tider da den enorme teknologiske utviklingen vi ser vil forandre livene våre fullstendig, enten vi liker det eller ikke.

“En sjåfør vil være roboter og AI. Roboter kan bli våre nye familiemedlemmer, og det anslås at 14 prosent av familiene vil ha en smart innenlandsk robot i sine hjem i fremtiden. Roboter vil endre arbeidsmarkedene våre. Spørsmålet er: er vi klare for en slik endring? ”

Han sa: "Vi i Huawei ønsker grønne løsninger, noe som betyr minimum forurensning og tryggere veier."

Det er anslått, sa han, at 2022 prosent av bilene av 15 vil være utstyrt med C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything), og dette kan stige til 30 til 40 prosent i noen byer. Av 2021 sa han at flertallet av nye biler produsert i Kina vil støtte C-V2X.

Han sa at det denne uken ble kunngjort at det skal bygges en ny flyplass i Beijing som vil håndtere rundt 76 millioner passasjerer i året. “Så stort passasjertall vil kreve høy effektivitet som ansiktsgjenkjenningssystemer og spesielle parkeringssystemer. Mye av dette behovet vil bli dekket av roboter og AI. ”

Huawei la også vekt på potensialet med sine 5G-løsninger for å takle viktige miljøproblemer ved å redusere for eksempel trafikkstopp og CO2-utslipp gjennom 5G-kommunikasjon og tilkoblet kjøretøyteknologi.

En annen hovedtaler på arrangementet var Dr. Fabrizio Cortesi, direktør for strategi og samarbeid for Huawei Europas divisjon for trådløse nettverk, som sa at trendene i telekomsektoren frem til 2025 ga fordeler, inkludert å få til tryggere veier og et renere miljø.

Å kutte overbelastning i byene betydde tryggere veier mens besparelser på drivstofforbruk ville bedre luftkvaliteten.

Han definerte "tilkoblingsmuligheter for transport" som å bety at kjøretøy i økende grad vil bli koblet til hverandre, til veinfrastruktur og til internett.

Han sa: “5G er grønt, og det gir uovertrufne muligheter for klimaendring.

"Vi har en fremtidssikker teknologi i C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything), som fungerer best med 5G, og vi stoler på at EU-kommisjonen vil integrere det, som snart vil bli den globale standarden for tilkoblede biler, i sin kommende delegerte lov for samarbeidsvillige intelligente transportsystemer (C-ITS). ”

Han sa at 5G ville være en nøkkel “enabler” for å oppnå de nye trendene som ble skissert på arrangementet.

"5G kan gjøre verden grønnere og gi forbedringer overalt, ikke minst fordi den er ekstremt strømeffektiv."

EU-kommisjonen vurderer nå sin C-ITS-lovgivning før den legges frem for EU-rådet innen utgangen av året.

"Dette er en mulighet for Europa til å innføre lovgivning som gjør det mulig å delta i Kina og USA i forkant av innovasjon innen tilkoblede kjøretøyer, når vi kommer inn i 5G-tiden," sa Cortesi.

Ved å utnytte 5G, intelligente tilkoblede biler, IoT, kvanteberegning og andre smarte teknologier fullt ut, kan et sunt intelligent transportsystem bidra til å lette livene til travle urbane innbyggere, redusere reisekostnadene og reisetidene og øke effektiviteten i europeiske byer, samt redusere antall ulykker og dødsfall på kontinentets veier.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Kina, Data, Databeskyttelse, Digital økonomi, Digital Single Market, Økonomi, kjennetegnet, Utvalgte Artikkel, Masseovervåkning, Sikkerhet

Kommentarer er stengt.