#SecurityUnion: EU innleder forhandlinger med Japan om overføring av # PassengerNameRecord (PNR) data

| September 28, 2019

Som kunngjort av president Jean-Claude Juncker på Europa Connectivity Forum: EU-Asia ConnectivityEU-kommisjonen har anbefalt at rådet godkjenner start av forhandlinger om en avtale mellom EU og Japan for å tillate overføring og bruk av PNR-data (Passenger Name Record) for å forhindre og bekjempe terrorisme og alvorlig transnasjonal kriminalitet. Avtalen vil sette rammer og betingelser for utveksling av PNR-data, i full respekt for databeskyttelsessikkerhet og grunnleggende rettigheter, i samsvar med charteret om grunnleggende rettigheter.

Kommisjonær for migrasjon, innenriks og statsborgerskap Dimitris Avramopoulos sa: “Japan er en strategisk partner i kampen mot terrorisme og organisert kriminalitet. Vi tar dette samarbeidet et skritt videre - det er bare ved å samarbeide at vi kan styrke global sikkerhet. ”

Sikkerhetsunionskommissær Julian King sa: “PNR-data (Passenger Name Record) hjelper oss med å identifisere mistenkelige reisemønstre og spore opp farlige kriminelle og terrorister. Det er viktig at vi deler disse dataene med nære partnere som Japan, styrker sikkerhetssamarbeidet vårt, og at vi gjør det med full respekt for standardene for databeskyttelse. "

EU og Japan er mangeårige strategiske partnere, inkludert i kampen mot terrorisme og alvorlig kriminalitet, som bekreftet i EU Strategisk partnerskapsavtale mellom EU og Japan signert i juli 2018. Åpningen av forhandlingene om en PNR-avtale mellom EU og Japan fremhever det viktigste strategiske partnerskapet mellom EU og Japan. Den fulle pressemelding er tilgjengelig på nettet.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, Forsvar, EU, EU-kommisjonen, Japan, Passasjer navn Records (PNR)

Kommentarer er stengt.