Bekjempelse av #Terror online: EUs internettforum forpliktet til en EU-bred kriseprotokoll

| Oktober 8, 2019

I går (7 oktober) har deltakerne i det 5th EU Internet Forum, som er vert for kommisjonærer Avramopoulos og King, forpliktet seg til en EUs kriseprotokoll - en rask respons for å inneholde viral spredning av terrorisme og voldelig ekstremistisk innhold på nettet.

EU-kommisjonen, medlemslandene og online tjenesteleverandører, inkludert Facebook, Twitter, Google, Microsoft, Dropbox, JustPaste.it og Snap har forpliktet seg til å samarbeide på frivillig basis innenfor rammene som er satt av Crisis Protocol, samtidig som de sikrer sterke data beskyttelse og grunnleggende rettigheter.

EU Internet Forum diskuterte også den generelle fremgangen som er gjort med å sikre fjerning av terrorinnhold på nettet siden det siste møtet i desember 2018, samt hvordan man kan styrke samarbeidet om andre utfordringer, for eksempel seksuell utnyttelse av barn på nettet.

Kommisjonær for migrasjon, innenriks og statsborgerskap, Dimitris Avramopoulos, sa: ”Siden jeg lanserte EU Internet Forum for fire år siden, har det gått fra styrke til styrke, og tilbyr medlemsland og online plattformer et effektivt rammeverk for å samarbeide for å takle terrorinnhold på nettet. Vi har klart å bygge et sterkt forhold til tillit og gjensidig forståelse med internettplattformene. Jeg er fornøyd med fremgangen vi gjør og de bemerkelsesverdige resultatene vi har oppnådd. Vi tar dette samarbeidet et skritt videre med en EUs kriseprotokoll. Med dette vil vi være klare til å handle raskt, effektivt og på en mer koordinert måte for å stoppe spredningen av terrorinnhold. "

Sikkerhetsunionskommissær Julian King la til: "Hendelsene på New Zealand tidligere i år var en sterk påminnelse om at terrorinnhold sprer seg på en enorm hastighet. Selv om svaret vårt kan være raskt, er det ikke raskt nok. Protokollen er et EU-svar for å inneholde ødeleggelsene som er oppstått av slike hendelser - på en koordinert måte. ”

Den fulle pressemelding og en faktaark er tilgjengelig på nettet.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Forsvar, EU, EU-kommisjonen, radikalisering, Terrorisme

Kommentarer er stengt.