#OLAF - Asiatisk og EUs tollsamarbeid gjør et stort utvalg av forfalskede varer

| Oktober 9, 2019

Betjening HYGIEA: Omtrentlig 200,000 biter av forfalskede parfymer, tannkrem, kosmetikk, 120 tonn forfalskede vaskemidler, sjampoer, bleier samt mer enn 4.2 millioner andre forfalskede varer (battericeller, fottøy, leker, tennisballer, barbermaskiner, elektroniske apparater, osv.), 77 millioner sigaretter og 44 tonn forfalsket tobakk med vannpipe er blitt beslaglagt av de asiatiske og EUs tollmyndigheter i en ASEM-ledet operasjon koordinert av European Anti-Fraud Office (OLAF).

Den felles tolloperasjonen HYGIEA ble gjennomført innenfor rammeverket Asia-Europe Meeting (ASEM) som et ledd i de deltakende landes felles innsats i kampen mot forfalskede varer. Resultatene av denne operasjonen koordinert av European Anti-Fraud Office (OLAF) ble delt på 13th ASEM tolldirektør-generaler og kommisjonærsmøte avholdt i Ha Long Bay, Vietnam, 9-10 oktober 2019.

På vegne av ASEM tolldirektører og kommisjonærer og EU-kommisjonen kunngjorde Nguyen Van Can, generaldirektør for Vietnams toll og styreleder at resultatene av operasjonskodenavnet 'HYGIEA' rettet mot forfalskede varer brukt i dagliglivet av innbyggere (også kalt raske forbruksvarer eller FMCG), inkluderer:

Totalt 194,498 biter av forfalskede parfymer, tannkrem, kosmetikk samt 120,833.69kg forfalsket vaskemiddel, sjampo, bleier som ble holdt og beslaglagt som direkte resultat av operasjonen rettet mot forfalskede FMCG-produkter.

I tillegg til ovennevnte beslaglagte forfalskede varer, ble flere forsendelser med tobakksvarer - enten funnet å være forfalsket eller ment for å bli smuglet - som inneholdt 44,062 kg tobakk med vannledning og 77,811,800 sigaretter totalt arrestert under operasjonen.

- 4,202,432 biter av andre forfalskede gjenstander (battericeller, fottøy, leker, tennisballer, barbermaskiner, elektroniske apparater, etc.), inkludert ikke i samsvar med sikkerhetsreglene eller smuglet.

Under denne operasjonen gjennomførte tollmyndighetene målrettede fysiske eller røntgenkontroller på flere hundre utvalgte forsendelser fraktet med sjøcontainere. Disse sjekkene avdekket et bredt utvalg av forfalskede varer inkludert forfalskede kosmetikk, parfymer, såper, sjampo, vaskemidler, battericeller, fottøy, leker, tennisballer, barbermaskiner, elektroniske apparater.

I den operative fasen av HYGIEA la OLAF til rette for samarbeidet mellom deltakerlandene med støtte fra et team på ti forbindelsesoffiserer fra Bangladesh, Kina, Japan, Malaysia, Vietnam, Litauen, Malta, Portugal, Spania og EUROPOL, som alle jobbet sammen i Brussel. En virtuell operasjonell koordinasjonsenhet (VOCU) - en sikker kommunikasjonskanal for slike felles tolloperasjoner ble brukt til å kanalisere strømmen av innkommende informasjon. Denne utvekslingen av informasjon i sanntid tillot alle involverte eksperter å identifisere mistenkte strømmer av forfalskede varer ut av vanlige kommersielle transaksjoner.

Det europeiske byrået for bedrageribekjennelse (OLAF) generaldirektør Ville Itala sa: “Operasjon HYGIEA viser hva som kan oppnås når tollmyndigheter, internasjonale partnere og industri jobber sammen for å bekjempe forfalskninger. Forfalskede varer svindler forbrukere, skader legitime virksomheter og forårsaker store tap for offentlige inntekter. Forfalskede varer undergraver også folkehelsepolitikken. Når forfalskninger oversvømmer markedene våre, er de eneste som drar nytte av svindlere og kriminelle. Jeg gratulerer hjertelig alle som deltok i Operation HYGIEA med de utmerkede resultatene. ”

[*] EUs medlemsstater, Australia, Bangladesh, Brunei Darussalam, Kambodsja, Kina, India, Indonesia, Japan, Kasakhstan, Rep. Korea, Laos, Malaysia, Mongolia, Myanmar, New Zealand, Norge, Pakistan, Filippinene, Russland, Singapore , Sveits, Thailand og Vietnam

OLAFs oppdrag, mandat og kompetanse:

OLAFs oppdrag er å oppdage, undersøke og stoppe svindel med EU-midler.

OLAF oppfyller sitt oppdrag ved:

  • Gjennomføre uavhengige undersøkelser av svindel og korrupsjon som involverer EU-midler, for å sikre at alle EUs skattebetalers penger når frem til prosjekter som kan skape arbeidsplasser og vekst i Europa;
  • bidra til å styrke borgernes tillit til EU-institusjonene ved å undersøke alvorlig mishandling av EU-ansatte og medlemmer av EU-institusjonene, og;
  • utvikle en solid EU-politikk for bekjempelse av svindel.

I sin uavhengige etterforskningsfunksjon kan OLAF undersøke saker som angår svindel, korrupsjon og andre lovbrudd som påvirker EUs økonomiske interesser vedrørende:

  • Alle EU-utgifter: de viktigste utgiftskategoriene er strukturfond, landbrukspolitikk og landlig.

utviklingsmidler, direkte utgifter og ekstern bistand;

  • Noen områder med EU-inntekter, hovedsakelig toll, og;
  • mistanke om alvorlig forsømmelse av EU-ansatte og medlemmer av EU-institusjonene.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Crime, EU, European Anti-Fraud Office-(OLAF), EU-kommisjonen, Europaparlamentet

Kommentarer er stengt.