EU-domstolen bestemmer at #Finland må beskytte ulvebestanden

| Oktober 11, 2019
EUs øverste domstol har opprettholdt strenge beskyttelsesregler fastsatt i EUs habitatdirektiv som nasjonale myndigheter bør følge for å stoppe fangst og avlivning av truede arter i naturen. Saken ble henvist til EU-domstolen av den finske høyesterettsdomstolen etter at en frivillig organisasjon utfordret avgjørelsen om å gi tillatelse til jegere til å drepe syv ulver - til tross for at ulvebestanden i Finland falt langt under sunne nivåer. Ulver er en beskyttet art i Finland etter å ha blitt drevet til randen av utryddelse ved jakt, krypskyting og tap av naturtyper.

Et sunt nivå er vitenskapelig definert som minst 25 familiepakker, noe som betyr rundt 300 – 500 ulver avhengig av år og årstid. Fra mars 2019 var det bare 185 – 205 ulver i Finland.

EEB ønsker dommen velkommen.

European Environmental Bureau (EEB) er Europas største nettverk av miljøborgergrupper med 150 medlemsorganisasjoner i mer enn 30 land.

EEB Biodiversity and Water Senior Policy Officer Sergiy Moroz EEB sa: “I dette tilfellet er ulvebestanden i Finland rett og slett ikke stor nok til å rettferdiggjøre å utstede tillatelser til å drepe. Retten har i dag bekreftet at jakt bare skal tillates under svært strenge forhold. Med den naturkrisen vi står overfor i hele verden, har viktigheten av å opprettholde EUs strenge naturvernregler aldri vært større. ”

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Dyrevelferd, Miljø, EU, EU-kommisjonen

Kommentarer er stengt.