Regjeringssjefer holder andre møte for dialog om # Investment Samarbeid mellom #Kazakhstan og EU

| Oktober 16, 2019
Statsminister Askar Mamin holdt et møte med lederne for diplomatiske oppdrag fra EUs medlemsland som er akkreditert i Kasakhstan som en del av Dialog-plattformen om videreutvikling av investeringssamarbeid.

Partene diskuterte resultatene av arbeidet som ble gjort i løpet av tre måneder etter det første møtet om presserende spørsmål om handel, økonomisk og investeringssamarbeid, inkludert promotering av eksport av Kazakhstani-produkter til EU, samarbeid innen landbruk, energi, transport, toll , miljø og klimaendringer, lovgivningsmessige tiltak for å forbedre investeringsklimaet i Kasakhstan, samt resultatene fra september 30 i år 3rd møte i Samarbeidskomiteen Kasakhstan og EU i en handelskonfigurasjon.

Statsminister Askar Mamin bemerket at den første presidenten Elbasy Nursultan Nazarbayev og statssjef Kassym-Jomart Tokayev legger stor vekt på samarbeid med landene i EU, som er en av de viktigste handels- og økonomiske partnere i Kasakhstan.

EU-land står for mer enn halvparten av utenlandske direkteinvesteringer i Kasakhstan. Mellom 2005 og første halvdel av 2019 investerte EU rundt 150 milliarder dollar. EU fungerer også som den største handelspartneren i Republikken Kasakhstan - fra og med juli 2019 nådde bilateral handel med varer og tjenester nesten 20 milliarder dollar. ”Bidraget fra EU-eksperter var viktig for utvikling og implementering av noen av våre sentrale strategier og dokumenter innen styring, privatisering, digitalisering, offentlig-private partnerskap, bærekraftig utvikling, som fortsatt spiller en stor rolle i å fremme veksten av den kasakhstanske økonomien og forbedre velferden til landets befolkning, ”sa Mamin.

Statsministeren la vekt på at å sikre veksten av utenlandske direkteinvesteringer og handel er et av de prioriterte områdene til regjeringen i Kasakhstan.

Askar Mamin oppfordret ambassadørene i Den europeiske union til ytterligere å åpne og aktiv dialog for å fremme økonomisk samarbeid mellom Kasakhstan og EU. "Vi må gjøre vår fremtidige agenda mer følsom for nye trender og arbeide med anbefalinger som gjør at vi bedre kan svare på eksisterende utfordringer og muligheter," sa regjeringssjefen.

På sin side bemerket lederne for diplomatiske oppdrag den positive dynamikken i arbeidet for å skape komfortable forhold for å drive forretning i Kasakhstan. Sjefen for EU-delegasjonen til republikken Kasakhstan, Sven-Olov Carlsson, uttrykte tillit til at den aktive innsatsen fra regjeringen i Republikken Kasakhstan for å forbedre investeringsklimaet vil gi en ekstra drivkraft til utvikling av handel, økonomisk og investering samarbeid mellom Kasakhstan og landene i EU.

Diskusjonen ble deltatt av sjefen for avdelingen for Sentral-Asia, Russland, CIS, Ukraina, Vest-Balkan og Tyrkia for EUs generaldirektorat for handel, Petros Sourmelis, ambassadører for Tyskland, Frankrike, Nederland, Polen, Østerrike, Spania, Estland, Italia, Latvia, Hellas, Spania, Kroatia, Romania, Slovakia, Ungarn, representanter for Litauen, Portugal, Bulgaria, Finland, Belgia, Tsjekkia, leder av store internasjonale selskaper.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Kasakhstan, Kasakhstan

Kommentarer er stengt.