#PersonalisedMedicineCongress - 3-4 desember, Brussel

| Oktober 18, 2019

EAPM er glade for å kunngjøre at registrering for sin 3rd årlige kongress nå er åpen for å se på agendaen klikke her og du kan bestille din plass på 3-4 desember-arrangementet i Brussel her, skriver European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) Executive Director Denis Horgan.

Årets kongress vil avholdes ved University Foundation i Europas hovedstad, og selv om vi kanskje ikke er i stand til å løse alle problemene som Brexit sikkert vil bringe, vil vi absolutt ha som mål å fremme målene om personlig medisin til fordel for Europas pasienter, forhåpentligvis med dine innspill!

Brexit vil selvfølgelig helt sikkert være på bordet. Og ting ser ut til å bevege seg igjen, endelig, i den avdelingen som EU27-ledere på ukens toppmøte vedtok avtalen i siste øyeblikk med Storbritannias statsminister Boris Johnson.

Vi får se hva som skjer i London, nå (hvordan kan vi glemme at Theresa May opprinnelige avtale ble avvist tre ganger?) Ettersom det som løfter om en veldig stram avstemning i parlamentet vevstimler i morgen (lørdag).

Arbeidskraft og, overraskelse, overraskelse !, har DUP allerede lovet å avvise det, så blir det nok en utvidelse utover 31 oktober med Boris funnet 'død i en grøft'? Vi får se…

Uansett er helseseksjonen i avtalen nøyaktig den samme som i avtalen som ble forhandlet fram i mai, inkludert en gjensidig anerkjennelsesavtale for medisiner med resten av Europa, et løfte om å "utforske muligheten" for Storbritannias samarbeid med det europeiske Medicines Agency, og en avtale om å samarbeide i helsesikkerhetsspørsmål slik EU for tiden gjør med tredjeland.

Andre steder har Tyskland allerede sagt at det vil gå stort på digitalisering under sitt rådspresidentskap fra juli 2020. Problemet er, sitt eget system er utdatert. På grunn av politikk i landet, ligger Tyskland bak mange mindre land som allerede utveksler e-resepter, for eksempel.

Helseminister Jens Spahn's står overfor motstand mot å kreve at tyske helseforsikringsselskaper betaler for apper som hjelper pasienter med å håndtere kroniske sykdommer, som diabetes, og sikkerheten til pasientenes data med hensyn til den kostbare jobben med å kode pasientjournaler. Hvor er den tyske effektiviteten vi alle kjenner og elsker, ikke sant?

Så tilbake til kongressen ...

Brussel er valgt å være vertskap for arrangementet ettersom det nye parlamentet selvfølgelig nå er på plass, mens den neste EU-kommisjonen vil veldig kort tid har føttene godt under bordene tilBerlaymont under sin nye president Ursula von der Leyen.

Temaet for arrangementet, under det finske presidentskapet, vil være "Fremover sammen med innovasjon: Betydningen av politikk i epoken med personlig medisin.

Kongressen vil vise frem ulike mål som både offentlig og privat sektor kan støtte, med sikte på å la EU legge fram et felles mål.

Som alltid vil kongressen være i et fokusert format for å tillate at konkrete saker blir taklet og for å ha en dialog med våre politikere, og er en oppfølging fra de to siste vellykkede utgavene i Belfast og Milan, samt vår syv velbesøkte og innflytelsesrike årlige konferanser.

Mer enn 200 Life Sciences trodde ledere forventes å samles og, som de siste to årene, vil arrangementet samle sentrale målgrupper som bidrar til det enorme programinnholdet og viktig kunnskapsutveksling.

Et av målene med Kongressen er å engasjere politikere og lovgivere i det raskt voksende feltet av personlig medisin, og levere politiske spørsmål gjennom vår konsensusbaserte prosess.

Europa må forstå det faktum at helse tilsvarer rikdom og at investeringer i forskning og innovasjon, sammen med lover og regler som er egnet til formål og gjenspeiler den raskt skiftende medisinverdenen, er avgjørende. Derav vårt fortsatt samspill med MEP-er, kommisjonærer og helseledere i medlemsland.

EAPM har også som mål å vise frem utviklingen og nye ideer på kongressen. For eksempel er utvikling av store initiativer innen genomikk og personlig medisin en global trend med betydelige investeringer som blir forpliktet, for eksempel av myndighetene i USA og Kina.

Så hva er på bordet i år?

Personalisert medisin blir mer og mer mainstream, men vi har fortsatt en lang vei å gå. Så åpningssesjonen på dag en av arrangementet vil dekke 'Legge til rette for en emiljø for levering av bedre helsehjelp for EU og medlemsland.

Dette blir fulgt av økter på big data og hhelseomsorg, sublic health, Translational rforskning og å bringe innovasjon inn i helsevesenet systems. En drinkmottak og middag i Europaparlamentet vil lukke dagen og kvelden med foredragsholdere som ser på sublic health genomikk i personalised medisin æra, og nøkkelen delver i healthcare arena.

Dag to bør være full og produktiv med økter om det nåværende varme temaet om foreldreløs regulering, bevisrammer, pluss Verdibaserte utfall og biomarkører.

biomarkører ble nylig diskutert på et EAPM-satellittarrangement som fant sted på ESMO-kongressen i Madrid.

Selvfølgelig, ther er det fortsatt en rekke sentrale utfordringer som må møtes for å sikre at genomikk og relaterte teknologier blir brukt slik at vi fullt ut kan realisere potensialet til personlig medisin for å forbedre helsevesenet og redusere kostnadene.

Biomarkører er her viktige, og er karakteristikker som objektivt måles og evalueres som en indikator på normale biologiske prosesser, patogene prosesser eller farmakologiske responser på et terapeutisk inngrep.

I mellomtiden ble også diskutert i Barcelona måter å gjøre det pålage rammer og nettverk for å utvikle et miljø for å tilrettelegge for personalised helsevesen raskere og raskere.

Tilgang for publikum og pasienter er nøkkelen, og pålitelig, konkret bevis fra den virkelige verden kan blant annet lette dette.

FYtterligere investeringer i utvikling av metodologier og et europeisk depot for evalueringsmetoder og bevis for digitale helsetjenester bør være oppfordret.

EAPM og dets interessenter har understreket viktigheten(som Europakommisjonen har)av interoperabilitet mellom data, spesielt i forbindelse med innsamling, deling og manipulering av data og anbefalt bruk og utvikling av internasjonale klassifiseringer og begrepifor å øke interoperabiliteten.

På toppen av dette kan myndigheter i medlemslandene spille en mer aktiv rolle i den videre optimisering både av beslutningsprosessen (både på sentralt og desentralisert nivå) og relaterte resultater

Et ytterligere hett tema på den 3rd årlige kongressen - HTA og refusjon - vil garantert føre til en livlig debatt, mens den siste sesjonen på den to dager på 4 desember vil søke å skaffe dagsordenspunkter for den nye politiske termen som går fra nå til 2024.

Det hele lover å være et livlig, informativt og produktivt par dager, altsåDon'Jeg går glipp av muligheten til å bli med et stort antall fagpersoner i industrien, myndighetsreguleringer, pasienter, akademia og utstillere for å drive innsikt til handling.

For å se agendaen, klikk her og du kan bestille plassen din på 3-4 desember-arrangementet i Brussel via her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Belgia, Brussel, EU, European Alliance for persontilpasset medisin, Personlig medisin

Kommentarer er stengt.