#BalkanStates ser ut til å jobbe sammen om personlig medisin

| Oktober 21, 2019

Denne uken (24-25 oktober) vil den andre balkankonferansen om personlig medisin finne sted i den bulgarske hovedstaden Sofia, skriver European Alliance for persontilpasset medisin (EAPM) direktør Denis Horgan.

Det kan også se en viss bevegelse i Brexit-situasjonen, men ingen bør puste pusten ... I motsetning til Storbritannias bud om å forlate EU, har hendelsen i Sofia blitt bygget på realistiske, klart definerte og solide fundament, i dette tilfellet av den bulgarske alliansen for Precision and Personalised Medicine (BAPPM), i samarbeid med den Brussel-baserte European Alliance for Personalised Medicine (EAPM), Medical University Pleven og Bulgarian Society of Human Genetics and Genomics.

Denne nøkkelkonferansen - Forward Together in the Personalised Medicine Era-tar hensyn til den brede effekten av personlig medisin, som lover å skape et nytt paradigme i helsevesenet. Med tanke på at ingen medlemsstat realistisk kan ta det alene når det gjelder dagens helseomsorg, er hovedspørsmålet hvordan vi kan komme videre.

Finland går mot kreft og ERNs. Konferansen kommer i uken som det finske presidentskapet for EU har brakt frem sitt utkast til rådskonklusjoner, som belyser spørsmål som EAPM lenge har forkjempet, inkludert en kreftplan. Dette er for lengst forfalt etter det europeiske partnerskapet for handling mot kreft for snart et tiår siden, og spørsmålet om hvordan man kan omsette planer til konkret handling gjenstår. Nøkkelen nå, som finnene har bemerket, er å sikre bærekraft og tilgjengelighet av helsetjenester for medisiner, samt en økning i inmolekylær diagnostikk.

Planen, som vi vet er grunnleggende for agendaen til Ursula von der Leyen, ser ut til å støtte EU-land i deres bestrebelser for å "forhindre kreft, adressere tidlig diagnose og behandling og forbedre livene til pasienter og overlevende".

De Utkast ber også Kommisjonen om å støtte medlemsland "gjennom passende tiltak innenfor sin kompetanse, i deres bestrebelser for å forbedre bærekraften og tilgjengeligheten av helsetjenester, inkludert tilgang til medisiner og medisinsk utstyr". Finlands utkast til konklusjoner bemerker i mellomtiden “mangel og høye priser på et antall medisinsk utstyr og medisiner” som kombinert med ineffektivitet i bruk av generiske stoffer og biosimilarer, “kan true bærekraften og finansieringen av nasjonale helsesystemer”.

Konklusjonene fremhever også behovet for å forbedre tilgangen til - og kostnadseffektiviteten - av medisiner, og ber politiske beslutningstakere fortsette diskusjonene om prisgunstighet og forsyningssikkerhet.

I mellomtiden har medlemslandene som opptrer gjennom Ministerrådet, bedt Kommisjonen fortsette å finansiere europeiske referansenettverk (ERN), mens de utvikler infrastrukturen for e-helse for digitale tjenester. Dette muliggjør frivillig grenseoverskridende utveksling av pasienters helsedata.

ERN-er, de virtuelle nettverkene som samler kunnskap om sjeldne sykdommer i hele EU, trenger forenklede økonomiske og administrative prosedyrer pluss en redusert administrativ belastning, samt fortsatt finansiering "med tanke på deres langsiktige bærekraft, sier medlemslandene.

ERN-er er et eksempel som viser at grenseoverskridende samarbeid er viktig, og med dette i bakhodet, vil landene på Balkan-regionen ha som mål å jobbe side om side for å utvikle en sammenhengende handling for offentlig-privat samarbeid mellom de aktuelle landene, og lage en modell som andre kan følge.

Alt ovennevnte vil være på bordet ved Balkankonferansen så vel som kl EAPMs egen kongress i begynnelsen av desember.

Målet med forbedret samarbeid

Sentralt for engasjement i Sofia er også rollen som MEGA + -initiativet på alle typer deling av helsedata, som igjen er veldig avhengig av samarbeid over landegrensene.

Ved siden av MEGA +, trenger Europa å utvikle et rammeverk som gjør det mulig å dele beste praksis innen, i dette tilfellet, Balkan-regionen, og utvikle en sammenhengende handling for offentlig-privat samarbeid mellom de aktuelle landene, og skape en modell som andre kan følge.

Dessverre, sikkert i en helsepersonell forstand, er det for lite samarbeid for å takle problemene som ligger i vårt aldrende samfunn, som inkluderer helsetjenester under ressurser, en alder som har brukt nye medisiner på markedet, en økning i kroniske sykdommer, da vi som ikke nok forebygging, inkludert screening-programmer.

Det er solide argumenter for at det vi trenger er mer, ikke mindre, Europa - og for praktiske formål betyr det mindre silotenkning og mer samarbeid, over landegrenser og på tvers av fagområder. Med dette for øye vil digital økonomi og samfunnskommissær Maria Gabriel, som forventes å forbli kommisjonær i von der Leyen-administrasjonen, være til stede i Sofia.

Dr. Jasmina Koeva, styreleder for styret for BAPPM, sa i forkant av konferansen: "Dette er en veldig viktig begivenhet for regionen vår med det overordnede målet om å fungere som et springbrett for å etablere det faktum at et utvidet samarbeid er nødvendig idet vi streber etter å gjøre personlig medisin til normen i dagens helseomsorg. ”

EAPMs administrerende direktør Denis Horgan sa: "Gjennombrudd i genetikk, krever mer og bedre screening, utvikling i bildeteknikker og fremveksten av det vi nå kaller 'Big Data', har allerede forandret helseområdet for alltid. Alt til fordel for pasienter. "Men vi må dele flere av disse nye vitenskapelige metodene og muliggjøre høyere nivåer av samarbeid. Dette gjelder på Balkan som overalt ellers."

Tema på konferansen

Med økende helsepleiekostnader og systemer som stadig blir utfordret, har genomikk potensialet til å påvirke helsen til oss alle og gi diagnostiske, økonomiske og effektivitetsmessige fordeler, noe som sikrer at en pasient har riktig informasjon, for å få riktig behandling, til høyre tid.

Også av helsevesenets (og skattemessige) årsaker er enormt viktig den forebyggende sektoren som involverer screening og tidlig presisjonsdiagnose. Se lenken til agenda.

En økt på konferansen den The Pathology of Personalised Medicine vil se på molekylær patologi - spesielt på nye prestasjoner og implementering i klinisk praksis - så vel som presisjonsavbildning i dagens helsevesen.

En ytterligere plenum vil se på personlig medisin innen onkologi og haematologi, og dekke screening, målrettet og kombinert terapi, pluss adjuvant og neo-adjuvant terapi.

Også dekket vil være immunterapi, strålebehandling, overvåking av lungekreft, så vel som tykktarmskreft, prostatakreft, melanom, kreft i bukspyttkjertelen og kreft i hode og nakke.

Personlig medisin og sjeldne sykdommer as vel som personlig medisin i endokrinologi vil også få sin tid i Sofia-søkelyset; mens konferansen vil bringe virusinfeksjoner, nevrologi og psykiatri i fokus i en personlig medisinsk kontekst.

Fem hovedmål vil dominere konferansen, som krever at Balkan-statene skal:

  • For å fremskynde prosessen med utveksling av elektroniske helsejournaler (EHR) og e-resepter og samtidig skape et miljø der flere av publikum blir klar over helsevesen over landegrensene, er klar over deres rettigheter i henhold til direktivet, er trygge og informerte nok til å benytte seg av den, og har tro på refusjonssystemene. relevant for dette er å tilby mer støtte til Europeiske referansenettverki regionen, utvide / legge til dem der det er nødvendig.
  • Å legge mer vekt i hver enkelt Balkanstat den forebyggende sektoren som involverer screening og tidlig, presisjonsdiagnose.Igjen er mer informasjon og tilgang for publikum og pasienter nøkkelen. Dette bør gjøres på en koordinert måte på Balkan der det er mulig.

Det krever EU / EU-kommisjonen:

  • For å lette og oppmuntre til ovennevnte pluss IT-infrastruktur, interoperabilitet og et felles format for utveksling av helsedata av alle typer (inkludert EHR) under strenge etiske og personvernforhold.
  • EU gjør mer fra et sentralisert punkt, (til tross for kompetanse i medlemslandene i helsevesenet) ved å oppmuntre medlemslandene til å dele mer informasjon om helse fra databanker, samarbeide på en mer effektiv måte, og arbeide for å unngå duplisering av forskningen (f.eks. i HTA) og mer.Dette er i tråd med dets digitale markedsstrategi.
  • Til fiog optimale måter å integrere påe personlig medisin i EU's helsevesen, forenkle introduksjonen av innovative legemidler og diagnostikk, og bygge nødvendige juridiske og lovgivningsmessige rammer.
  • Samtidig er det behov for å bedre ta opp medisineproblemer, spesielt de av en "foreldreløs" art ut fra et kostnadsperspektiv (og derfor tilgang). Medisiner som er rettet mot sjeldne sykdommer er i sin natur vanligvis bare effektive for en liten pasientgruppe. Høye medisinpriser er et spørsmål som må tas opp i hele EU.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, European Alliance for persontilpasset medisin, Helse, Personlig medisin

Kommentarer er stengt.