EU og land over hele verden går sammen om å mobilisere private investorer til finansiering av #GreenTransition

| Oktober 22, 2019

Den europeiske unionen har lansert den internasjonale plattformen for bærekraftig finans (IPSF) sammen med relevante myndigheter fra Argentina, Canada, Chile, Kina, India, Kenya og Marokko. Valdis Dombrovskis, visepresident for Euro and Social Dialogue, også ansvarlig for Financial Stability, Financial Services and Capital Markets Union, introduserte den nyopprettede plattformen i nærvær av Kristalina Georgieva, administrerende direktør for Det internasjonale pengefondet (IMF), sammen med representanter fra IPSF-medlemmer og observatører, på IMFs og Verdensbankgruppens årsmøter, i Washington DC.

Dette initiativet er en del av den internasjonale innsatsen for å oppfylle forpliktelsene i Paris-avtalen. Visepresident Dombrovskis sa: ”Selv om offentlig finansiering vil være avgjørende for den grønne overgangen, kan den ikke betale den enorme investeringsregningen alene. Vi må også tappe privat kapital, og kraftig oppskalere grønne investeringer slik at den kan bidra til å adressere klimakrisen. ”For å nå Paris-målene vil det trenge billioner av investeringer i bærekraftig infrastruktur i løpet av de neste tiårene. For Europa alene vil ytterligere finansiering i størrelsesorden € 175-290 milliarder per år være nødvendig.

Lanseringen av denne plattformen er viktig for å stimulere investeringer og omdirigere kapitalstrømmer mot klimamålene våre i den skalaen som kreves for den viktigste økonomiske overgangen i vår tid. Det vil fungere som et forum for å tilrettelegge for utveksling og, hvor relevant, koordinere innsatsen for initiativer og tilnærminger til miljøvennlig finansiering, samtidig som nasjonale og regionale kontekster respekteres. Den vil fokusere på miljømessig bærekraftige initiativer, særlig innen taksonomier, avsløringer, standarder og etiketter, som er grunnleggende for at investorer kan identifisere og gripe grønne investeringsmuligheter over hele verden.

IPSF støttes av koalisjonen av finansministre for klimahandling, Den europeiske banken for gjenoppbygging og utvikling, den europeiske investeringsbanken, den internasjonale organisasjonen for verdipapirkommisjoner, nettverket for grønnhet av det finansielle systemet, organisasjonen for økonomisk samarbeid og Utvikling, og FNs miljøprogram - finansinitiativ, i deres rolle som observatører.

se Felleserklæring og Q & A.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Miljø, EU, EU-kommisjonen, Bærekraftig utvikling, bærekraftig drivstoff

Kommentarer er stengt.