Beste land å flytte til etter #Brexit

| Oktober 23, 2019

Brexit. Ordet som alle er lei av å høre. Med Brexit truende over oss, er det ingen overraskelse at briter sitter igjen usikre om deres fremtid. Hvis du ønsker å ta saken i egne hender for nye beiteområder, ser denne artikkelen på noen av de beste landene du skal flytte til etter Brexit - med hjelp av HSBCs nyeste Expat Explorer Survey som rangerte Sverige først for 'Familie', New Zealand først for 'Opplevelse' og Sveits først for 'Økonomi'.

Enten du leter etter et sted du og familien med glede vil kalle hjem, et land der karrieremulighetene er uendelige eller en destinasjon som tilbyr en høy livskvalitet, undersøker denne artikkelen hvorfor hver toppplassering holdes i så høy respekt av utvandrere over hele kloden.

Sverige

Stockholm, SverigeEnten det skyldes landets rause tilnærming til betalt foreldrepermisjon eller dets holdning til utdanning av høy kvalitet, det er ikke vanskelig å se hvorfor Sverige stjeler topplassering i familiekategorien.

Betalt foreldreorlov

Foreldre som bor i Sverige har rett til et enormt 480 dager med betalt foreldre permisjon når et barn er født eller adoptert, og understreker landets familiesentrerte system. I 390 dager bør foreldre forvente å motta rundt 80% av lønnen. For de resterende 90 dagene vil foreldrene få en fast sats på 180 SEK per dag. Når det er sagt, er foreldre bare kvalifisert for dette hvis de har arbeidet lovlig i Sverige i minst 240 dager og betalt skatt.

Utdannelse

Familier som flytter dit vil også ha fordel av en fremragende utdanningssystem - og det beste er at skolegang er gratis for alle barn som går på offentlige skoler mellom 6 og 16. Når de har fullført 'grunnskole ', barn i alderen 16 og over har da muligheten til å gå på "videregående skole", som også er gratis.

Internasjonale skoler er også et populært alternativ for utvandrere, ikke bare på grunn av den høye kvaliteten på utdanning som barna dine får, men også fordi undervisningen vanligvis undervises på engelsk, og følger den amerikanske eller britiske læreplanen.

En ting å merke seg imidlertid er at hjemmeundervisning er ulovlig i Sverige bortsett fra under veldig sjeldne eller uvanlige omstendigheter. Det er obligatorisk for barn å gå på en anerkjent skole fra 6 til 16.

Helsevesen

Helsevesenet i Sverige regnes for å være av meget høy kvalitet - noe utvandre familier garantert vil sette pris på. Faktisk reflekterer pasienter ofte over den høye standarden på mottatt behandling, med 90% av mennesker bruker primæromsorg i Sverige og sa at de ble behandlet med respekt og omtanke av personalet.

Det svenske helsevesenet er desentralisert, noe som betyr at ansvaret for det ligger hos fylkesting og, i noen tilfeller, lokale råd eller kommunestyre. Pasienter dekker bare en liten prosentandel av kostnadene.

Mens helsevesenet i Sverige er universelt, er det noen kostnader pasientene vil pådra seg, og det er derfor familiene fortsatt kan trenge å investere i global helsepolitikk for å sikre at de er passende dekket i tilfelle av medisinsk nødsituasjon.

Miljø

Sverige er også veldig kjent for sin miljøvennlige infrastruktur. For eksempel har landet som mål å være helt fri for fossile brensler av 2040, med Stockholm som allerede leverer et biodrivstoffalternativ på bensinstasjoner over hele byen.

Du og din familie vil garantert glede deg over det store utvalget av grønne områder Sverige har å tilby, i tillegg til et ypperlig kollektivsystem og utvalg av øko-spisende restauranter og butikker.

New Zealand

Ne ZealandNew Zealand er kjent for sine betagende vakre landskap, inkluderende kultur og avslappende, utendørs orienterte livsstil. Det gir ingen forvirring om hvorfor den ble tildelt førsteplassen i Expat Explorer-undersøkelsen for 'Experience'.

Kultur

New Zealands mangfold gjenspeiles delvis i landets tre offisielle språk, som inkluderer maori, engelsk og New Zealand tegnspråk. Spesielt maori-kultur er aktivt sammenvevd i hverdagen, inkludert arbeid. Så ikke bli overrasket hvis du ser noen få stillingsbeskrivelser eller resultatmål som siterer 'forståelse av Māori-kultur' som en del av rollekravene. Det arbeides over hele linjen for å sikre at nyankomne til New Zealand forstår og setter pris på urbefolkningen.

New Zealandere omtaler ofte seg selv som 'Kiwier' og beskriver seg selv som 'vennlig, men reservert' og 'åpen, men respektfull'. Dette kan høres forvirrende ut fra begynnelsen - det er det - men jo mer du blir kjent med lokalbefolkningen, jo mer begynner du å forstå denne beskrivelsen. Det er mange måter du kan bli kjent med den lokale kulturen når du er der, så dra nytte av hver eneste mulighet, enten det er en hāngi (tradisjonell Mori-metode for å tilberede mat i en jordovn) hos naboene dine, en grill eller noen få drinker i den lokale baren.

En respondent fra HSBCs Expat Explorer Survey understreker også landets vakre mangfoldige kultur:

”New Zealands byer, spesielt de nordlige, er en blanding av europeiske, polynesiske og antipodiske kulturer. Det er en fascinerende blanding du ikke finner andre steder. "

New Zealands kultur er like vakker som naturen - så husk å oppleve og fordype deg i den så mye som mulig.

livsstil

Hjem til en rekke åpne, grønne områder og et temperert klima hele året er det god mulighet til å glede seg over en sunn, utendørs livsstil som nykommer i New Zealand. Enten du vil omfatte en av de mange tur- og sykkelstier som er spredt over hele landet, eller gå på ski på de glatte, hvite bakkene i New Zealands eneste skiende vulkan, Mt Ruapehu, er mulighetene for utendørsaktiviteter uendelige.

Med tusenvis av kilometer med kystlinje, innsjøer og elver, er New Zealand et hotspot for vannsport og aktiviteter. Hvis du aldri har besøkt New Zealand før, er alt du trenger å gjøre Google noen få bilder fra fantastiske steder som Mount Taranaki eller Milford Sound-fossen, og du vil være overbevist. Hvis de fantastiske utsiktene ikke overbeviser deg, hva vil da?

Kanskje det at New Zealand også tilbyr en ekstremt attraktiv balanse mellom arbeid og liv, vil overtale deg. Med generelt korte pendlingstider og vekt på fleksibel arbeidstid, er det mange fordeler med å bo og jobbe i New Zealand.

En annen respondent fra HSBCs Expat Explorer Survey legger til at "det er flere muligheter til å være kreative i næringslivet, og det er mindre bundet av sosiale kosthold, vennligere og mer støttende samfunn".

Så for de som søker en forbedret livskvalitet, en bedre balanse mellom arbeid og liv og en spennende expat-opplevelse, kan det være lurt å ha New Zealand i tankene.

Sveits

SveitsEtter å ha blitt valgt blant de fem beste for disponibel inntekt, lønnsvekst, karriereprogresjon og jobbsikkerhet, er det ingen overraskelse at Sveits kom på topp for økonomi.

Disponibel inntekt

Mange innbyggere i Sveits kan dra nytte av en høy levestandard, takket være en økt disponibel inntekt. I henhold til OECDs siste 'Better Life Index', i Sveits, er den gjennomsnittlige nettojusterte disponible inntekten per husholdning per husholdning $ 36,378 (USD) hvert år, noe som er høyere enn OECD-gjennomsnittet på $ 30,563 (USD) per år.

Når det er sagt, trenger en persons disponible inntekt å dekke levekostnadene, og selv om det i de fleste tilfeller gjør det, avviser ikke dette det faktum at levekostnadene i Sveits er overraskende høye. For eksempel det samlede levekostnader i London, Storbritannia, er vesentlig lavere enn i Zürich, Sveits. Dette betyr at du trenger en godt betalt jobb for å bo i Sveits komfortabelt, slik at du kan dra nytte av den økte disponibel inntekten.

Karrieremuligheter

Heldigvis har Sveits mye å by på når det gjelder karrieremuligheter. Faktisk har 80% av personer i alderen 15 til 64 i Sveits en betalt jobb, som er høyere enn OECDs sysselsettingsgjennomsnitt på 67%. Det er også en av de høyeste prisene i OECD.

Sveits økonomi består av de tre hovedsektorene: tertiær sektor, industrisektoren og landbrukssektoren.

Den tertiære sektoren bidrar mest til den sveitsiske økonomien og omfatter næringer som bank, forsikring og turisme. Denne sektoren sysselsetter mer enn 75% av Sveits 'samlede arbeidende befolkning.

Industrisektoren er veldig avhengig av å stole sterkt på import og eksport, og består av maskin-, metall- og tekstilindustrien samt kjemisk og farmasøytisk industri. Mer enn en femtedel av den yrkesaktive befolkningen utgjør denne sektoren.

Til slutt støttes landbrukssektoren, som utgjør omtrent 3% av Sveits 'samlede arbeidende befolkning, kraftig av regjeringen. Expats vil sannsynligvis finne muligheter i tertiær og industri.

Mens arbeidsverdenen er konkurransedyktig i Sveits, er det bransjer der mangel betyr større muligheter. Spesielt ingeniørbransjen består av nesten 40% av utenlandske arbeidere og søker stadig mer faglærte. Jobber innen teknologi-, legemiddel-, konsulent-, bank-, forsikrings- og IT-næringer er også etterspurt.

Så hvis du er en forretningsinnstilt utvist som ønsker å utvide horisonten og nyte en høyere disponibel inntekt, kan Sveits være stedet for deg. Likevel, uansett hvor du velger å flytte til etter at Brexit har skjedd (hvis det skjer), er det mange forskjellige destinasjoner som passer deg og din situasjon, enten du er karriererstyrt, familieorientert eller alt dette!

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, kjennetegnet, Utvalgte Artikkel, Sverige, Sveits

Kommentarer er stengt.