#Balkaner er store på utvidelser og agendaer for helseomsorg

| Oktober 25, 2019

EU-parlamentet har vært i Strasbourg denne uken, som også var EAPM, men på torsdag hotte vi det til den bulgarske hovedstaden Sofia for vår felles organiserte konferanse med BAPPM fremover sammen i tiden med personalisert medisin, skriver European Alliance for persontilpasset medisin (EAPM) direktør Denis Horgan.

De todagers arrangementet blir drevet av EAPM og den bulgarske alliansen for presisjon og personalisert medisin, i samarbeid med Medical University Pleven, og Bulgarian Society of Human Genetics and Genomics.

Konferansen passer perfekt sammen med EAPM'er nå på lang sikt 'SMART Oppsøkende' strategi (med SMART stående for mindre medlemsstater og regioner sammen) og har samlet representanter fra en bred interessentbase trukket fra hele Balkan-regionen og utover.

Bulgaria'sin egen Maryia Gabriel, som de siste fem årene har gjort en utmerket jobb som Europakommisjonær for digital økonomi og samfunn, og er snart til be kommisjonær forum Innovasjon og ungdom i Ursula von der Leyen administrasjon, var med oss ​​i Sofia og hilste hjertelig.

Hun var veldig opptatt av internasjonalt samarbeid, og fremhevet at investering på € 35 millioner vil bli åpnet i november i år for dette domenet, og Horizon Europe's totalt 100 milliarder euro for forskjellige områder.

En av de pågående kommisjonene's viktige oppdrag, minnet hun de deltagende, kjemper mot kreft, og Gabriel snakket om behovet for å holde fast sette mål i denne forbindelse og for å utvikle tette internasjonale samarbeid, mens du skyver rammene for digitale helse-knebber over hele blokken.

Kommissæren fortalte publikum at det'er tydelig at det kreves flere nyvinninger for å implementere prinsippene for personlig medisin, og påpeker at selv om det definitivt genereres mye data, sikrer sikker datatilgang og lagring fortsatt stor betydning for videre handlinger.

I tillegg må samfunnsmessige og etiske standarder som anerkjenner de viktigste EU-verdiene være nedfelt i alle disse handlingene.

EUs medlemslandssamarbeid er helt klart sentralt, da hun understreket ved å si at integreringen av personlig medisin i Europa's helsevesen krever "tverrfaglig grenseoverskridende samarbeid og innsats fra alle ”.

Bulgaria'Nestleder utdannings- og vitenskapsminister Karina Angelieva fortalte publikum at landet hennes har vært en vellykket partner i bio-banksektoren og er en etablert Balkan-leder, selv om et sterkere nettverk med Vest-Balkan er nødvendig.

Hun la til: "Investeringer er forgjeves hvis et bredt samarbeid ikke er etablert og operativt. Samarbeid og samarbeid er essensielt."

BAPPM styreleder Dr. Jasmina Koeva sa det'Det er klart at vi må ta hensyn til den brede effekten av personlig medisin, som lover å skape et nytt paradigme innen helsevesenet. Gitt at ingen medlemsland realistisk kan ta det alene når det gjelder dagens helseomsorg, er nøkkelspørsmålet hvordan vi kan komme videre.

”Grenseoverskridende samarbeid er viktig, og med dette i bakhodet er land her på Balkan-regionen som mål å jobbe side om side for å utvikle en sammenhengende handling for offentlig-privat samarbeid mellom de aktuelle landene, og skape en modell som andre kan Følg."

Hun la til: “Det er solide argumenter for at det vi trenger er mer, ikke mindre, Europa - og for praktiske formål betyr det mindre silotenkning og mer samarbeid, over landegrenser og på tvers av fagområder. La's utvikler prosessen her i Sofia de neste to dagene. ”

EAPM Konserndirektør Denis Horgan sa: "Europa må utvikle et rammeverk som gjør det mulig å dele beste praksis innen, i dette tilfellet, Balkan-regionen, og utvikle en sammenhengende handling for offentlig-privat samarbeid mellom de aktuelle landene, og skape en modell som andre kan følge.

Gjennombrudd innen genetikk krever mer og bedre screening, utvikling i bildeteknikker og fremveksten av det vi nå kaller 'Big Data'' har allerede forandret helsevesenet for alltid. Alt til fordel for pasienter.

”Men vi må dele flere av disse nye vitenskapelige metodene og muliggjøre høyere nivåer av samarbeid. Dette gjelder på Balkan som noe annet sted, ”la Horgan til.

"Vi er glade for at kommissær Gabriel ikke bare er altfor klar over dette, men spiller en viktig rolle i å få det til," sa han.

Finsk-ing?

Som vi vet, har Finland for tiden det roterende EU-formannskapet i EU, og den finske genetikeren Tuula Helander tok seg til konferansegulvet for å forklare at det er en klynge av eksentrisitetssentre i utvikling i Finland, og ga eksemplet som landet hennes tar sikte på å være en kilde og bruker av høy kvalitet og allsidig vitenskapelig forskning, oppfinnelser og innovasjoner.

Hun understreket også viktigheten av å «utnytte helsedata som kreves for å akselerere personlig medisin og helsesektoren».

Tulla'landet fokuserer selvfølgelig på innbygger'trivsel under presidentskapet, og hennes tilstedeværelse under arrangementet i Sofia er enormt viktig og velkommen.

Parlamentet og Balkan ...

Tidspunktet og stedet for konferansen er helt sikkert passende, gitt at parlamentsmedlemmer nylig oppfordret parlamentets president David Sassolito besøk Vest-Balkan "så snart som mulig".

De ba ham også videreføre institusjonen'støtte for utvidelse og regionen mer generelt.

For ikke å glemme, er flere Balkanstater engasjert i utvidelsessamtaler. Og denne uken'møtet i Corepersawan “intens diskusjon”Mellom ambassadører om emnet.

bro ambassadører satt fast i, og debatten tjente til å vise at EU-land er "veldig splittet" på en hvilken som helst vei fremover.

Spesielt Frankrike er irritert over de medlemslandene som ønsker videre utvidelse. Sistnevnte gruppe inkluderer Italia, Polen, Romania, Slovakia og Tsjekkia, og de ønsker saken tilbake på dagsordenen for når ministrene møtes senere denne måneden.

For øyeblikket er det faktisk en dødstid, med et flertall som støtter et tiltredelsesperspektiv for Nord-Makedonia og Albania. På den andre siden av bordet, der'et mindretall var tilbøyelig til å blokkere farten. Under enstemmighetsreglene kan bare ett land utøve et vetorett og spillet'er oppe.

Kroatias presidentskapskonferanse

I mellomtiden planlegger European Alliance for Personalised Medicine, som alltid et blikk på fremtiden, et betydelig engasjement med de to presidentskapene som kommer opp i 2020 - nemlig Kroatia og Tyskland.

Og som vanlig vil dette delvis oppnås gjennom sentrale begivenheter på høyt nivå, med å ta inn presidentskap i medlemslandene, samt innspill fra Europaparlamentet og et bredt spekter av interessenter, inkludert industri.

Kroatia overtar EU-presidentskapet i januar 2020, så EAPM er vertskap for en styringsgruppearrangement på 24-25 mars, med hovedtemaene rettet mot gensekvensering, tidlig diagnose og de bredere aspektene ved helseinnovasjon.

Sjansen eksisterer for å justere prioriteringer på nytt for å evaluere behovene til pasienter, helsepersonell og helsesystemer for å legge til rette for forbedrede og tryggere behandlingsformer.

Det er også rom og nødvendighet for økt samarbeid mellom EUs regulerings- og betalergrupper. Dette ville ha som mål å identifisere andre kjerneutfall enn overlevelse som kan innlemmes i forsøk, så vel som helsevesen, for å generere data gjennom hele livssyklusen.

EAPM har alltid støttet oppdragsgiverne for grenseoverskridende samarbeid og jobber hardt for å få beskjeden der ute, på bakken, i de enkelte medlemslandene, regionene de bor, og også regionene i disse medlemslandene.

Balkan i sin helhet, og i regionen, Bulgaria og Kroatia kan spille en stor rolle, derav vårt betydelige engasjement på konferansen denne uken i Sofia.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, European Alliance for persontilpasset medisin, Helse, Personlig medisin

Kommentarer er stengt.