EU, Island og Norge er enige om å utdype samarbeidet i #ClimateAction

| Oktober 28, 2019

Klimaendringer er en global trussel og krever global handling, jo flere land som går sammen, jo større er sjansene for at vi kan mestre denne store utfordringen til vår generasjon. EU, Island og Norge ble i dag enige om å utvide samarbeidet for å redusere klimagassutslipp med minst 40% med 2030 sammenlignet med 1990-nivåer.

Høyres representant for utenrikssaker og sikkerhet Federica Mogherini sa: “Klimakrisen kjenner ingen grenser. Derfor vil vi som EU sammen med våre nærmeste partnere fortsette å lede det globale arbeidet for å bekjempe det. Bare ved å samarbeide kan vi leve opp til vårt ansvar for å fremme fred og stabilitet, beskytte planeten vår og sikre at fremtidige generasjoner ikke betaler den høyeste prisen. "

Klimaataksjon og energikommissær Miguel Arias Cañete la til: "Jeg ønsker dagens avgjørelse truffet av EØS-komiteen. EU, Island og Norge har igjen bevist at samarbeid over landegrensene for å bekjempe klimaendringer ikke bare er nødvendig, men også gjennomførbart, og bygger på det vellykkede samarbeidet i over ti år i EUs emisjonshandelssystem. ”

En pressemelding er tilgjengelig online.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Klima forandringer, utslipp CO2, Miljø, EU

Kommentarer er stengt.