#EAPM - Alle de hellige blir rost! Nok en forlengelse og et valg også!

| Oktober 30, 2019

Den første november blir en ferie for de fleste lesere, så kos deg med den ekstra lange helgen, og før den kan du glede deg over (eller ikke) å våkne opp på fredag ​​(1 november), Allehelgensdag, med Storbritannia fremdeles i EU, skriver European Alliance for persontilpasset medisin (EAPM) direktør Denis Horgan.

Mer av det nedenfor (uunngåelig) ... men først en påminnelse om at registreringen for EAPMs 3rd årlige kongress(3 / 4 desember) er nå åpen, og du kan bestille stedet ved å klikke her.

For ytterligere bakgrunn og et utkast til agenda bruk denne link, og vi håper å se deg på University Foundation i Brussel i begynnelsen av desember, hvor alle følgende temaer vil bli diskutert sammen med mange andre.

Valgnyheter siste

Europaparlamentet har publisert de endelige velgerdataene for årets valg over hele EU. Valgdeltakelsen av de kvalifiserte (eller lovpålagte) til å delta i stemmeseddelen var 50.66%, noe som representerer en veldig sunn økning på 8.06% på 2014. Og ja, briterne har nok et valg, det tredje på fem år, etter at parlamentsmedlemmer støttet en 12 desember-dato i Underhuset, som skal ratifiseres i House of Lords i dag (30 oktober).

De fleste meningsmålinger legger den sittende statsminister Boris Johnson og hans konservative parti godt foran som det største partiet, på 37% - som representerer en ganske tykk 13% foran hovedopposisjonen Arbeiderpartiet, ledet av Jeremy Corbyn. Ser lett ut for Boris, ikke sant? Vel kanskje. Men husk at ingen liker å gå til valglokalene i mørke, kalde og muligens våte - absolutt ikke de mer seniorvelgerne, som utgjør en kjernegruppe av konservative støttespillere.

Og hvordan kan vi glemme at Johnsons forgjenger Theresa May klarte å kjøre en så fryktelig kampanje i 2017 at hun forvandlet en 20% bly til bare 2% på dagen? En kostbar feil, det vil si på flere måter enn en. Dessuten er Boris nøkkelløfte om en Halloween-avgang fra EU nå død i en grøft, og det var tross alt i stor grad det løftet som satte ham i nummer ti.

I mellomtiden er dette det første valget i Storbritannia i Storbritannia siden 1923, og vil for mange representere en uønsket "julegave" før jul. Her på EAPM sparer vi euro for noe mer nyttig enn en risikabel innsats på de britiske valgresultatene. Noen Pierre Marcolini-sjokolader, kanskje?

I andre Brexit-nyheter sa Philip Rycroft, som er tidligere permanent sekretær ved Storbritannias avdeling for utreise fra EU, denne uken til House of Commons 'utenrikskomité under en høring om at: "Det er mye læring" for Britsto. i forkant av den andre fasen av forhandlingene med EU.

"Jeg tror noe av det skuffende ved debatten for øyeblikket," sa Rycroft, "er at det er veldig lite diskusjon om hvordan et langsiktig, bærekraftig forhold ser ut mellom EU og Storbritannia.

"For å oppnå det i en 10 til 15-årig horisont ville det kreve mange kreative tanker på begge sider av debatten," la han til. Kanskje noen burde fortelle Daily Mail ...

UK-kommisjonær - å være eller ikke være?

Kommende president, Ursula von der Leyen, har allerede hatt noen hodepine med teamet sitt - med uvelkomne (for henne) knock-backs og estiske og rumenske nominerte som tar plass i Europaparlamentet. Nå har hun sagt at hun vil at Storbritannia skal sende en representant i kjølvannet av at 27-medlemslandene er enige om en ytterligere Brexit-frist fram til slutten av januar 2020.

Statsminister Johnson har sagt mange ganger at han ikke ønsker å stille inn en nominasjon, og det ser ut til at vdL-kommisjonen kan begynne å gå videre med jobben sin uten en representant fra London. Jean-Claude Piris, som er tidligere generaldirektør for Rådet for EUs juridiske tjeneste, ble sitert på denne uken av Politisk som å si: "Kommisjonen vil samarbeide med 27-kommisjonærer," og tilføyer at institusjonen flere ganger tidligere har klart å fungere uten sitt fulle komplement til ansatte i toppetasjen.

I teorien kunne Det europeiske råd ta en formell beslutning om å redusere antall kommisjonærer uansett, til tross for at det allerede hadde bedt Johnson om å nominere en. Det hele er litt vondt i EU-samfunnet bak, for å være ærlig.

Rippede gener

Tilbake til Westminster for nå, og parlamentsmedlemmer ved denne ukens høring av House of Commons Science and Technology Committee ga en særlig vanskelig tid til kommersielle DNA-testende selskaper 23andMe, Ancestry.com og DNAfit, under gransking av det raskt ekspanderende feltet innen kommersiell genomikk. MP Bill Grant spurte hvorfor selskaper som 23andMe ikke gir rådgivningssupport til kunder, og hvorfor de gjerne tar betaling fra klienter mens folk kan være "i faresonen hvis det er et resultat som er veldig negativt".

23andMes overordnede juridiske og reguleringsansvarlige, Kathy Hibbs, svarte at når de tidligere hadde tilbudt genetisk rådgivning, bare en "liten prosentdel" av kundene hadde brukt den. Hibbs la til at testen var "designet for å bli solgt over disk", som begge svar (spesielt den siste) virker litt, vel, glib.

Høringen gikk også inn på den vitenskapelige gyldigheten av tjenester som tilbys av selskaper som tilbyr DNA-tester, med komitéleder Norman Lamb som siterte hard kritikk fra Tim Frayling, som er professor i humangenetikk ved University of Exeter. Avi Lasarow, administrerende direktør i DNAfit, hadde imidlertid ikke noe av det, og sa at selskapet sto ved bevisene som ble presentert av det vitenskapelige rådgivende styret.

Rasi har fremdeles en jobb å gjøre hos EMA Guido Rasi - på grunn av permisjon på litt over ett år, men i dag administrerende direktør for European Medicines Agency (EMA) - har stått overfor flere problemer i løpet av hans ansettelsesperiode, ikke minst byråets Brexit-relaterte personaltap . Men før han rir ut i solnedgangen, planlegger Rasi å gjøre endringer i en verden i endring av nye medisiner og nye metoder, og sier at han vil at EMA-rammen skal være klar for den som følger ham.

"Jeg gir en kjerne, og så kan visjonen utnyttes," sa han. Rasi ønsker å slå sammen den separate komitéen for risikovurdering av farmasøytisk overvåking og komité for legemidler til bruk i mennesker til paneler som vil følge en ny medisin fra tidlig utvikling til overvåkning etter markedet.

Han sa: "Vi vet at den fremtidige generasjonen av bevis ikke vil være så avdelinger ... Dette vil være ende-til-ende prosesser for en livssyklus, overvåkning av levetid og en rullerende gjennomgang." Medisinske apparater til å øke i motsetning til EMA mister personalet, sier Danmark at det vil øke de som jobber med medisinsk utstyr fra 14 til 40 innen neste vår. Dette ifølge landets medisineagentur, som sier at den planlagte flyttingen er som et resultat av det kontinuerlig utviklende markedet for medisinsk utstyr, samt medisinsk utstyrsforordning (MDR) som skal tre i kraft i mai.

I mellomtiden har EU-kommisjonen endelig kunngjort en tidsramme for utgivelse av flere MDR-veiledningsdokumenter i kjølvannet av faste bransjeklager om forsinkelser. Dette vil skje enten på slutten av dette året eller i starten av neste år.

Nå hvor har vi hørt Det før…? Kos deg med den lange helgen!

For å se konferanseprogrammet, vennligst se lenken: EAPMs 3rd årlige kongress(3 / 4 desember) er nå åpen, og du kan bestille stedet ved å klikke her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, European Alliance for persontilpasset medisin, Helse, Personlig medisin

Kommentarer er stengt.