I # Kina ønsker Macron å ta #Beijing 'til sitt ord' om fri handel

| November 4, 2019
Fransk president Emmanuel Macron (Bildet) vil forsøke å få Kina til å løfte om å gi mer tilgang til utenlandske selskaper, se agribusiness og finans, sa rådgivere i forkant av sin ankomst til Shanghai for en gigantisk importmesse, skrive Marine Pennetier og Michel Rose.

Macron, som vil delta på messen sammen med andre europeiske tjenestemenn inkludert innkommende EU-handelskommissær Phil Hogan, vil ta Kina “på sitt ord” som den tar sikte på å åpne seg for handel, sa en presidentrådgiver foran 4-6 november.

"Siden denne messen er ment å demonstrere Kinas åpenhet, vel, la oss bevise den med tilgang til det agrobusiness markedet og fremgang med avtaler mellom EU og Kina," la rådgiveren til.

Macron vil reise med en forretningsdelegasjon av 30 selskaper som spenner fra blue chips til små firmaer. Han vil søke større tilgang innen finans og luftfart samt færre eksportbegrensninger for fransk fjærkre.

Kina har lenge blitt båret av vestlige anklager om urettferdig handelspraksis, fra tvangsoverførte teknologier til proteksjonistisk markedsadgangspolitikk.

Dette har ført til tvister med USA spesielt, som har tollet tollene for kinesisk eksport. Den franske rådgiveren sa at Washington hadde rett til å presse på for bedre oppførsel fra kineserne, selv om Frankrike ikke nødvendigvis støtter president Donald Trumps handelsbevegelser.

"USA stiller de riktige spørsmålene, men har ikke nødvendigvis de rette svarene," sa den franske rådgiveren.

Den franske presidenten besøker Kina for andre gang siden han tiltrådte. Under sin siste tur i fjor sa han Beijings flaggskip "Belt and Road" -prosjekt for å utvikle global handelsinfrastruktur ikke skulle være "enveis" her.

Macron har vært opptatt av at EU-land, som forhandler om handelstilbud som en blokk, viser en samlet politisk front mot Beijing. Da president Xi Jinping kom til Paris i mars, inviterte Macron den tyske kansleren Angela Merkel og EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker til Elysee-palasset.

Tysklands eksport til Kina utgjør nesten halvparten av EU totalt og mer enn fire ganger så mye som Frankrike.

Å demonstrere enhet er “viktig, fordi vi vet hvordan europeerne har flyttet til Kina uten noen koordinering i fortiden, og la Kina tro at vi var splittet,” sa rådgiveren.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Kina, EU, Frankrike, Trade, handels~~POS=TRUNC avtaler~~POS=HEADCOMP

Kommentarer er stengt.