#Italia for å forby flyvninger med Irans #MahanAir fra midten av desember

| November 4, 2019
Italia er innstilt på å forby flyvninger fra Irans Mahan Air, sa en iransk industrisjef på lørdag (2 november), da USA søker aksjon mot flyselskapet som er anklaget av Vesten for å transportere militært utstyr og personell til krigssoner i Midtøsten, skriv Dubai Newsroom og Giulia Segreti i Roma.

Tyskland og Frankrike har begge allerede forbudt flyreiser av flyselskapet, og den italienske utenriksministeren Luigi Di Maio sa til USAs utenriksminister Mike Pompeo i begynnelsen av oktober at Roma skulle ta en beslutning om å følge etter.

Italias luftfartsmyndighet ENAC sa i en uttalelse at forbudet mot Mahans flyreiser til Roma og Milan skulle tre i kraft i midten av desember.

Association of Iranian Airlines (AIA) bekreftet nyheten om forbudet.

"Sammen med deres press på landet vårt, har amerikanerne presset Italia for å stoppe Mahan Air-flyreiser til Roma og Milano," ble Maqsoud Asadi Samani, AIAs sekretær, sitert av det semi-offisielle nyhetsbyrået Mehr.

Mahan Air-tjenestemenn kunne ikke nås for kommentar.

Tyskland opphevet flyselskapets lisens i januar i kjølvannet av det amerikanske presset, mens Frankrike forbød det i mars, og anklaget det for å transportere militært utstyr og personell til Syria og andre krigssoner i Midtøsten.

USA innførte sanksjoner mot Mahan i 2011, og sa at det ga økonomisk og annen støtte til Irans revolusjonsvakter.

Den Teheran-baserte transportøren, etablert i 1992 som Irans første private flyselskap, har landets største flyflåte og ruter til en rekke europeiske og asiatiske land.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, Luftfart / flyselskaper, Virksomhet, Økonomi, EU, EU, Iran, Italia

Kommentarer er stengt.