Johnson begynner valgkamp, ​​sverger #Brexit og kaster rival som 'Stalin'

| November 6, 2019
Den britiske statsministeren Boris Johnson sparket i gang valgkampen onsdag (6 november), og lovet å "få Brexit gjort" i motsetning til hans viktigste rival, som han sammenlignet med den sovjetiske lederen Josef Stalin som sendte millioner til sine dødsfall i arbeidsleire, skriver William James.

Britene vil gå til valgurnene 12 desember etter at parlamentet gikk med på et tidlig valg forrige uke, og forsøkte å avslutte tre år med dyp uenighet om Brexit som har saktet investorenes tro på stabiliteten i verdens femte største økonomi og skadet Storbritannias internasjonale status.

Utfallet av avstemningen er vanskelig å forutsi, med det øyeblikkelige spørsmålet om Storbritannias uttreden fra Den europeiske union (EU) som rusler velgernes tradisjonelle lojaliteter og gir mindre rivaler en sjanse til å utfordre de to største partiene, Johnsons konservative og venstresiden- sentrum Arbeiderpartiet.

Mens Johnson er opptatt av å ramme avstemmingen som et middel for å løse Brexit, vil også innenlandske spørsmål som fremtiden til det mye elskede statlige, nasjonale helsevesenet være nøkkelen.

“Jeg vil ikke ha et valg. Ingen statsminister ønsker et tidlig valg, spesielt ikke i desember, ”skrev Johnson i en artikkel for Daily Telegraph avis.

"Men som nå står har vi rett og slett ikke noe valg - fordi det bare er ved å gjøre Brexit gjort i løpet av de neste ukene vi kan fokusere på alle det britiske folks prioriteringer."

Etter å ha avlagt et formelt besøk hos dronning Elizabeth, vil Johnson returnere til sin Downing Street-bolig for å kunngjøre valget. Han vil starte partiets kampanje på et møte senere på dagen.

Undersøkelser viser at Johnsons Høyre ligger godt foran Labour, men meningsmålingsanalytikere advarer om at sentimentet er uvanlig ustabilt. Undersøkelser antydet at hans forgjenger Theresa May hadde en enorm ledelse som gikk til et snap-valg i 2017, bare for å se at hennes parlamentariske flertall utslettet.

Høyre-kampanjen har allerede kommet til en dårlig start etter at minister Jacob Rees-Mogg tirsdag (5 november) ba om unnskyldning for å ha antydet ofre for brannen ved Londons Grenfell Tower, som drepte 71 mennesker, skal ha brukt sunn fornuft for å ignorere brannmenn. instruksjoner om å bo i den brennende bygningen.

På onsdag ble partiet da beskyldt for å ha lagt ut et doktrert videoklipp av et TV-intervju med en eldre Labour-politiker.

Johnson, 55, håper han vil vinne et stort nok flertall i parlamentet til å få Brexit-avtalen han ble enige med Brussel i forrige måned, ratifisert og lede Storbritannia ut av EU i slutten av desember eller i januar.

Forsøk på å utnytte velgernes Brexit-tretthet, mer enn tre år etter at Storbritannia stemte 52% til 48% for å forlate blokken, vil Johnson si at kampanjen ble lansert at det var på tide å “komme ut av vårt hjul”.

Storbritannia hadde ventet permisjon i mars i år, men har måttet forlenge den fristen tre ganger etter at parlamentet avviste en avtale forhandlet av Theresa May, og deretter tvang Johnson selv til å be om mer tid.

Kampanjen hans skal male Labours veteran-sosialistleder Jeremy Corbyn (avbildet) som en som ønsker å stoppe Brexit-prosessen ved å holde en annen folkeavstemning, samtidig som han hever skatter og ødelegger velstand.

"De later som at hatet deres bare er rettet mot visse milliardærer - og de peker fingrene mot enkeltpersoner med et vell og en rettferdighet som ikke er sett siden Stalin forfulgte kulakene," skrev Johnson. "De ville ødelegge selve grunnlaget for dette lands velstand."

Millioner av mennesker ble henrettet under Stalin og mange flere omkom fra overgrep og sykdommer i et stort nettverk av fangeleirer, kjent som Gulags. Relativt velstående bønder, kjent som kulaks, var blant målgruppene.

Corbyn sa tirsdag at han ønsket å forhandle frem en ny Brexit-avtale og deretter la publikum bestemme mellom å forlate på hans vilkår, eller ikke i det hele tatt forlate, og sa at Johnsons avtale ville skade økonomien og uthule arbeidernes rettigheter.

Ved sin egen kampanjelansering onsdag sa han at Labour ville levere reell endring og at han søkte makt for å dele makten.

"Politikken jeg står for handler om å dele makt og rikdom med mennesker som ikke har mye penger og ikke har venner på høye steder," sa Corbyn.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, Høyre, EU, Jeremy Corbyn, Arbeids, UK

Kommentarer er stengt.