#Brexit - Valgkampen lanserte statsministerens valgkamp, ​​avskjed og video

| November 7, 2019

Den britiske statsministeren Boris Johnsons valgkampkamp ble lansert av fratreden av en av hans statsråder, en gaffe om ofrene for et dødelig tårnbrann og en doktorert video av en motstander som ble sluppet av partiet hans, skrive William James og Kylie maclellan.

Johnson kalte et blunk 12-valg i desember i et forsøk på å bryte Brexit-dødvollen som han sier har lammet Storbritannia i mer enn tre år og hadde begynt å undergrave tilliten til verdens femte største økonomi.

Men bare en time etter å ha møtt dronning Elizabeth for å formelt starte valgkampen, trakk Johnsons minister for Wales, Alun Cairns, seg etter å ha blitt beskyldt for å ha løyet om kunnskapen om en medhjelper som angivelig saboterte en voldtektssak.

I starten av kampanjen har Johnsons Høyre en ledelse over opposisjons Arbeiderpartiet på mellom 7 og 17 prosentpoeng, selv om meningsmålerne advarer om at modellene deres visner ved siden av Brexit-ovnen.

"La oss få Brexit gjort," sa Johnson, 55, utenfor sin offisielle bolig i Downing Street, og la til at Arbeiderpartiets leder Jeremy Corbyn ville gi enda mer uro med ferske folkeavstemninger om EU-medlemskap og skotsk uavhengighet.

"Kom med oss, få Brexit gjort og ta dette landet videre, eller, og dette er alternativet neste år, tilbring hele 2020 i et skrekkvise show med enda mer dithing og forsinkelse," sa han.

Johnson sa at Corbyn hatet rikdom og var dermed som Sovjet-leder Josef Stalin - som sendte millioner til sine dødsfall i arbeidsleirer. Corbyn sa at slike merknader var “tull” som de superrike kom med for å unngå å betale mer skatt.

Tidligere brukte det konservative partiets leder James Cleverly morgenen på å forsvare å distribuere et doktorert videoklipp av en rivaliserende Arbeiderpartipolitiker i stedet for å utpeke Johnsons valgkampkamp.

En annen fremtredende Høyre, Jacob Rees-Mogg, ba tirsdag om unnskyldning etter at han antydet at ofrene for brannen ved Londons Grenfell Tower burde ha brukt sunn fornuft for å ignorere brannmannens instruksjoner om å bli i den brennende bygningen.

Johnson, 55, håper han vil vinne et stort nok flertall i parlamentet til å få Brexit-avtalen han ble enige med Brussel i forrige måned, ratifisert og lede Storbritannia ut av EU i slutten av desember eller i januar.

Etter å ha unnlatt å levere Brexit den 31 oktober, sa Johnson at partiet hans tilbød den eneste måten å levere Brexit og malte Labours Corbyn som en sosialistisk vrak som var fast bestemt på å bringe inn enda mer politisk krise.

"De later som at hatet deres bare er rettet mot visse milliardærer - og de peker fingrene mot enkeltpersoner med et vell og en rettferdighet som ikke er sett siden Stalin forfulgte kulakene," skrev Johnson i en artikkel til avisen Daily Telegraph. "De ville ødelegge selve grunnlaget for dette lands velstand."

Millioner av mennesker ble henrettet under Stalin og mange flere omkom fra overgrep og sykdommer i et stort nettverk av fangeleirer, kjent som Gulags. Relativt velstående bønder, kjent som kulaks, var blant målgruppene.

Corbyn sa til en kampanjeevent i den engelske byen Telford onsdag, og sa at Labour ville levere reell endring og dele makt og rikdom med mennesker som “ikke har venner på høye steder”.

"De synes ganske skammelig at ofrene for Grenfell-brannen døde fordi de ikke hadde sunn fornuft for å redde seg," sa Corbyn. "Jeg skal fortelle deg hva som er sunn fornuft - ikke legg brennbar kledning på folks hjem."

Han advarte også mot å tro konsensussynet om at Johnson var sikret seier, og siterte 2017-valget da Johnsons forgjenger, Theresa May, satset på å innkalle et snap-valg når hun også var langt fremme i meningsmålingene, men mistet flertallet.

"I valget 2017 var det køer av eksperter ... som stilte seg opp i begynnelsen av kampanjen for å avskrive Arbeiderpartiet, og hva skjedde da?" Sa Corbyn.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, Høyre, EU, Jeremy Corbyn, Arbeids, UK

Kommentarer er stengt.