EU 'må forenes' på #COP25 i Madrid

| November 7, 2019
Europaparlamentets miljøkomité (ENVI) vedtok i dag en resolusjon der de nasjonale, regionale og lokale myndighetene, samt EU, øker sin innsats for å oppfylle målene i Parisavtalen og spille en konstruktiv rolle ved årets FN Klimakonferanse i Madrid.

Resolusjonen understreker behovet for EUs klimalledelse: Den oppfordrer EU-lederne til å forplikte seg til en langsiktig strategi for å nå klimagassutslipp netto-null senest 2050, på EU-toppmøtet i midten av desember. MEP-er oppfordrer også EU til å øke målet for å redusere klimagassutslipp til 55% med 2030 sammenlignet med 1990, fra det nåværende 40% -målet. Dette er et signal til den innkommende EU-kommisjon om å levere ambisiøse forslag som er nødvendige for å nå målene i Parisavtalen.

Samtidig minner resolusjonen alle land om deres kollektive ansvar, og at alle stater, spesielt velstående land, bør oppdatere sine egne klimaforpliktelser av 2020, slik Paris-avtalen krever. I uken som Donald Trump tok de formelle skritt for å trekke seg fra Paris-avtalen, ønsker ENVI-resolusjonen velkommen til fortsatt mobilisering av amerikanske stater og ikke-statlige aktører. Tiltakets hastighet fremheves av det faktum at de siste fire årene (2015 til 2018) var de fire varmeste årene i de globale temperaturrekordene, mens 2018 hadde rekordhøyt antall globale karbonutslipp.

Pascal Canfin (List Renaissance, FR) leder av miljøkomiteen sa: “Europaparlamentets komité for miljø, folkehelse og mattrygghet satte i dag ambisiøse mål foran COP25 i Madrid i desember.

"Enten det dreier seg om tilpasning av hele det europeiske budsjettet til Paris-avtalen, bekreftelse av nødvendig reduksjon av karbonutslipp med 55% i 2030 eller reduksjon av importert avskoging i Europa, baner vei for Europa å være det første karbonneutrale kontinentet i 2050. Jeg gleder meg også over at miljøkomiteen har bedt Europaparlamentet om å heve sine egne klima- og miljøambisjoner.

"Mens USA i går bekreftet sin tilbaketrekning fra Parisavtalen, gjentar vi i dag i Europaparlamentets miljøutvalg at vi ønsker at Europa skal være seriøs i kampen mot klimaendring."

Nils Torvalds (Svenska folkpartiet, FI) Forny Europas ENVI-koordinator kommenterte: “Slik verden nå er, må Europa være ledende innen ansvarlig klimapolitikk ved COP25 i Madrid. Vi legger mye arbeid i å ha et sterkt mandat i Madrid. Det er essensen i beslutningen vår. ”

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, utslipp CO2, Miljø, EU

Kommentarer er stengt.