# Statstøtte: Kommisjonen godkjenner offentlig støtte fra 22 millioner euro for å fremme jernbanetransportbarhet i #Nederland

| November 7, 2019

EU-kommisjonen har i henhold til EUs statsstøtteregler godkjent 22.2 millioner euro offentlig støtte for å oppgradere trafikkstyringsutstyr på godslokomotiv i Nederland. I oktober 2019 varslet Nederland kommisjonen om sine planer om å støtte oppgraderingen av 99 grenseoverskridende fraktlokomotiver med de nyeste European Rail Traffic Management System (ERTMS) utstyr om bord.

Den offentlige støtten vil ha form av direkte tilskudd til lokomotivets eiere, som skal brukes til prototyping og serieoppgradering av utstyret. Kommisjonen vurderte ordningen i henhold til EUs statsstøtteregler, særlig 2008 Kommisjonens retningslinjer for statsstøtte til jernbanevirksomheter og fant at: (i) den nederlandske ordningen er gunstig for miljøet og for mobilitet da den støtter jernbanetransport, som er mindre forurensende enn veitransport, samtidig som den reduserer trafikkoverbelastningen; (ii) tiltaket er forholdsmessig og nødvendig for å oppnå de tiltenkte mål; og (iii) den nederlandske offentlige finansieringen har en "insentiv effekt", da eiere av jernbanevogner ikke ville utføre den nødvendige oppgraderingen av ERTMS-utstyret til deres godslokomotiver fraværende den offentlige støtten. På dette grunnlaget konkluderte kommisjonen med at tiltaket er i tråd med EUs statsstøtteregler.

Kommissær Margrethe Vestager, ansvarlig for konkurransepolitikken, sa: "Den nederlandske ordningen vil bidra til utplasseringen av det europeiske styringssystemet for jernbanetrafikk og til opprettelsen av et europeisk jernbaneområde. Det vil forbedre konkurransekraften for europeiske jernbaner og fremme skiftet av godstrafikk fra vei til jernbane, i tråd med EUs miljø- og transportmål, uten unødig fordreining av konkurransen. "

Den fulle pressemeldingen er tilgjengelig online i EN, FR, DE, NL.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, Nederland

Kommentarer er stengt.